Sonunda birleşiyorlar

Sonunda birleşiyorlar

Sonunda birleşiyorlar

Milliyet Gazetesi yazarı Zafer Şahin, Ankara’da hususşulan bu senaryoyu köşesine taşıdı: Ahmet Davutoğlu’nun Gelecek Partisi ve Ali Babacan’ın Deva Partisi birleşiyor mu?

İşte Zafer Şahin’in o yazısı: Ankara kulislerinde son zamanlarda en çok hususşulan husus bu. Bir türlü beklenilen sıçramayı yapamayan Babacan ve Davutoğlu’nun partilerinin yeni bir sinerji yaratmak amacıyla “Deva Gelecek” adıyla birleşeceği, liderin Babacan olacağı, hem de tüzük çalışmalarına bile başlandığı, seçim barajının yüzde 5’e çekilmesi halinde bu ittifaka Saadet Partisi’nin de katılacağı iddia ediliyor. Bu kulis bilgilerini Saadet lideri Temel Karamollaoğlu’nun “Abdullah Gül, Babacan ve Davutoğlu’nun AK Parti tabanında en az yüzde 20-30’luk bir çözülmeyi sağlayacağını düşünüyorduk ama olmadı” duyurusuyla eş güdümlü değerlendirmek gerekiyor.

 

Zor görünüyor. Karamollaoğlu’nun Babacan, Davutoğlu ve Gül ile ilgili söyledikleri gerçekten bu üç ismin AK Parti tabanında hiçbir özgül ağırlığının olmadığının itirafı ve ilanı manasına geliyor. Üçünün de ortak özelliği, Erdoğan vasıtası ile Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve mühim bakanlıklara gelmiş olmaları.

AK Parti’den ayrıldıklarından beri meydana bir vizyon koymak yerine yalnızca Erdoğan’ı eleştirdiler ve 19 senelik iktidarın bütün başarılarını sahiplenmeye çalıştılar. “Ben Erdoğan’a şunu dedim ama dinletemedim, bu Erdoğan var ya…” diye başlayan hususşmalarıyla kendilerini Halk TV, KRT, Tele 1, Cumhuriyet ve Sözcü’ye beğendirmeyi başardılar.

 

Özetle… Bugün kıyasıya eleştirdikleri Cumhurbaşkanı Erdoğan vasıtası ile yükseldikleri siyasette bu kez de Erdoğan’ı eleştirerek ayakta kalmaya çalışıyorlar. Yani dün bulunduğu gibi bugün de Erdoğan’ın sırtındalar. Ve ona muhtaçlar. CV’lerinde yazan görkemli kariyerlere karşın Erdoğan’ın karşısında güneşin altında eriyen kardan farksızlar. Tam da bu nedenden birleşmeleri hiçbir şeyi değiştirmez.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.