Soruyoruz: Coca-Cola'nın tadı Türkiye'de neden farklı?

Soruyoruz: Coca-Cola'nın tadı Türkiye'de neden farklı?

Soruyoruz: Coca-Cola'nın tadı Türkiye'de neden farklı?

TBMM Dilekçe Komisyonu'nun Obezite İle Mücadele Alt Komisyonu'nda Coca-Cola'nın tadının diğer ülkelere göre Türkiye'de neden farklı olduğu tartışıldı. Coca-Cola ise tartışmanın ardından açıklama yaparak ortaya atılan iddiayı reddetti.

 

TBMM Dilekçe Komisyonu'nun Obezite İle Mücadele Alt Komisyonu, Coca-Cola'nın tadının ülkelere göre farklılık göstermesini sorguladı. Komisyon başkanı Belma Satır, "Bilim insanları Coca-Cola’nın dünyadaki tadıyla bizdeki tadının farklı olduğunu söylüyor. Fabrikayı ziyarette sorduk, cevap bizi çok tatmin etmedi. Tarım Bakanlığı'ndan bilgi istedik" diye konuştu.

'MEYVE SULARINA DIŞARIDAN ŞEKER İLAVESİ YASAKLANMIŞ DURUMDA'
Bakanlık uzmanı Emel Molla da Coca Cola ile ilgili bir bilgi notu hazırlayıp komisyona sunacağını aktardı. Kola üzerinden yapılan tartışma, obezite ile mücadele yöntemlerini belirlemek üzere kurulan Meclis Komisyonun tutanaklarında şöyle yer aldı:
"Tarım Bakanlığı Gıda Kontrol Genel Müdürlüğü Gıda Mühendisi Emel Molla: Mevzuatta 'meyve suyu' olarak adlandırdığımız ürünlerde dışarıdan ilave şeker kullanımı yasaklandı. Önceden 150 miligram/litreye kadar izin verilmekteydi, şu anda meyve sularına dışarıdan şeker ilave edilmesi yasaklanmış durumda."

 
COCA-COLA İDDİALARI REDDETTİ
Coca-Cola, Obezite İle Mücadele Alt Komisyonu'nda tartışılmasının ardından açıklama yaparak iddiaları reddetti:


"Coca-Cola şirketi olarak, sunduğumuz tüm ürünlerde içeriklerin güvenliği ve kalitesi en büyük önceliğimizdir. Dünyanın her yerinde Coca-Cola'nın kendine has aynı aroma karışımı kullanılmaktadır. Bu nedenle Coca-Cola'nın tadı dünyanın her yerinde aynıdır."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.