Sosyal sigorta sistemi SGK yeniden düzenleniyor

Sosyal sigorta sistemi SGK yeniden düzenleniyor

SGK yeniden düzenleniyor

20 Eylül 2018 tarihinde açıklanan 2019-2021 yıllarını kapsayan Orta Vadeli Programda sosyal güvenlik sistemiyle ilgili önemli bir ayrıntıya yer verildiğini görüyoruz. Son düzenlemeler sonrasında sosyal güvenlik sistemindeki açık çok büyük tutarla ulaştığından sosyal güvenlik sisteminde ciddi tedbirler alınması gerekmektedir.

Bu bağlamda açıklanan Orta Vadeli Programda; "Mali açıdan sürdürülebilirliği sağlamak ve kamu maliyesine olan yükü azaltmak amacıyla sosyal sigorta sistemi yeniden düzenlenecektir." ifadesine yer verilmiştir. Sosyal sigorta sisteminin yeni bir yük getirmeden nasıl düzenleneceği merak ediliyor.

Yine OVP'de 2019 yılı bütçesinde toplam 75,9 milyar TL tutarında (milli gelirin yüzde 1,7’si oranında) tasarruf ve tedbir uygulandığından bajsedilerek; Bunların 59,9 milyar TL’si harcama tasarruflarından ve 16,0
milyar TL’si gelir arttırıcı tedbirlerden sağlandığı belirtilerek harcama tasarrufları: 30,9 milyar TL – Yatırımlar, 13,7 milyar TL – Teşvikler, 10,1 milyar TL – Sosyal güvenlik, 2,5 milyar TL'dir. Yani sosyal güvenlik harcamalarından 2,5 milyar TL tasarruf yapılacağı belirtilmiştir.

Garip olan ise kısa bir süre önce milyarlarca TL tutarındaki rasyonel olmayan sosyal güvenlik harcamaları yapılırken şimdi de 2,5 milyar TL tutarında tasarruf yapılacağından bahsedilmesidir. Memur ve emeklilerin bazılarının ek göstergelerinin 3600'e çıkarılacağı yönündeki taahhüt orta yerde dururken 2,5 milyar TL tasarrufun nasıl yapılacağı merak ediliyor. : SGK Rehberi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.