Soylu'dan Ekrem İmamoğlu'na hakaret

Soylu'dan Ekrem İmamoğlu'na hakaret

Süleyman Soylu'dan Ekrem İmamoğlu'na hakaret

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ekrem İmamoğlu'nun Avrupa'da Türkiye'yi şikayet ettiğini ileri sürerek, "Avrupa'ya giderek Türkiyeyi şikayet eden ahmağa söylüyorum. Bunun bedelini bu millet sana ödetecek. Yazıklar olsun, bu milletin sana okuttuğu okula, verdiği emeğe yazıklar olsun" dedi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak ise Soylu'ya şu sözlerle yanıt verdi: "Bu lafın sorumluluğu vardır ve hesabı sorulacaktır

Polis Merkezleri Eğitici Yetiştirme Kursu 2. grup açılış programına katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçtiğimiz günlerde Fransa'da katıldığı Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi'nde Türkiye'yi şikayet ettiğini iddia ettiği İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu isim vermeden sert sözlerle eleştirdi. Soylu, İmamoğlu için 'ahmak' ifadesini kullandı.

Soylu, "Terörist olmaktan ceza alanları bu ülkenin selameti ve o beldenin selameti için görevden aldığımızda, Avrupa’ya giderek Türkiye’yi şikâyet eden ahmağa söylüyorum. Bunun bedelini bu millet sana ödetecek. Yazıklar olsun, bu milletin sana okuttuğu okula yazıklar olsun. Bu milletin sana verdiği emeğe yazıklar olsun. Birileri eline silah alıp 9 aylık çocuklarımızı, bebeklerimizi şehit edecek, orada Kürt kardeşlerimizin, Arap kardeşlerimizin, Türk kardeşlerimizin sabah dükkânını açmasını engelleyecek, çocukların okula gitmesini engelleyecek, bunun belediye başkanlığını yapacak, sen de Avrupa Birliği’ne Türkiye’yi şikâyet edeceksin, yazıklar olsun" dedi.

SOYLU'YA YANIT GECİKMEDİ
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Ekrem İmamoğlu'nu 'bedelini ödeyeceksin' diyerek tehdit eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yanıt verdi. 

Süleyman Soylu seçilmiş birine kalkıp bu hakaretleri edecek kadar kendini kaybetmiş vaziyettedir. Atanmışların seçilmişlere bu şekilde konuşmaya hakları yoktur! Her yurt dışına çıktıklarında Türkiye'yi kötülediler. Bu lafın sorumluluğu vardır ve hesabı sorulacaktır. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.