SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK ALIMINA  DAVA

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK ALIMINA DAVA

KAMU-SEN GENEL BAŞKANI İSMAİL KONCUK SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK ALIMINA DAVA AÇTIKKLARINI DUYURDU


Türk Eğitim-Sen olarak; 03/08/2016 tarih ve 29790 sayılı Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Sözleşmeli Öğretmen İstihdamına İlişkin Yönetmeliğin; 
“Tanımlar” başlıklı 4. Maddesinin ( g ) ve ( ğ ) bendinin;“Atama dönemleri” başlıklı 6. Maddesinin 1. Fıkrasının 2. Cümlesinde yer alan “Bakanlıkça gerekli görüldüğü hallerde pozisyon imkanları ve ihtiyaç çerçevesinde bu dönem dışında da atama yapılabilir.” ibaresinin,“Sözlü sınav komisyonunun oluşumu” başlıklı 9. Maddesinin 1. Fıkrasında sınav koordinasyon komisyonunun oluşumunda sendika temsilcisine yer verilmemesine ilişkin eksik düzenlemenin ve 3. Fıkrasında yer alan “(3) Gerek görülmesi hâlinde aynı usulle birden fazla sözlü sınav komisyonu kurulabilir.” ibaresinin; 

“Sözlü sınav ve konuları ve ağırlıkları” başlıklı 11. Maddesinin; “Sözlü sınav” başlıklı 12. Maddesinin; “Atama başvurusu ve tercihler” başlıklı 14. Maddesinin 2. Fıkrasında yer alan “en fazla 20 tercih hakkı” ibaresinin; “Atama ve görev yerinin belirlenmesi” başlıklı 15. Maddesinin 1.Fıkrasında yer alan “Sözlü sınavda 60 ve üzerinde puan alanlardan sözleşmeli öğretmenliğe atanmak üzere başvuruda bulunanların atamaları, sözlü sınav puanı üstünlüğüne göre tercihleri de dikkate alınarak ilan edilen kontenjanlar dâhilinde elektronik ortamda gerçekleştirilir.” 

Cümlesinin; “İhtiyaç fazlası sözleşmeli öğretmenlerin yer değiştirmeleri” başlıklı 18. Maddenin 1. Fıkrası ile 2. Fıkrasında yer alan “Sözleşmeli öğretmenlerin sözleşmeleri, görev yaptıkları il içinde alanında ihtiyaç olmaması ya da öğretmenlerin bu fıkraya göre yapılması öngörülen görev yeri değişikliğini kabul etmemeleri hâlinde sona erer.” Cümlesinin; “Adaylık, Yer Değiştirme ve Öğretmen Kadrosuna Atanma” başlıklı Üçüncü Bölümde “Mazerete bağlı yer değişikliği” hakkına yer verilmemesine ilişkin eksik düzenlemenin, “Öğretmen kadrosuna atama” başlıklı 19. Maddesinde yer alan “Öğretmen kadrolarına atananlar aynı yerde en az iki yıl daha görev yapar.”

 İbaresinin; “Sözleşmenin feshi ve sona ermesi” başlıklı 22. Maddesinin 1. Fıkrasının ( b ) bendinin; “Yeniden hizmete alınma” başlıklı 23. Maddesinin 1. Fıkrasında yer alan “hizmet sözleşmesi feshedilen” ibaresinin, 23. Maddesinin 2. Fıkrasının ( a ) bendi ile 23. Maddesinin 5. Fıkrasının ; öncelikle yürütmesinin durdurulması ve devamında iptali talebiyle Danıştay nezdinde dava açtık.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.