Sözleşmeli Öğretmenlik Mahkemeden Döner mi?

Sözleşmeli Öğretmenlik Mahkemeden Döner mi?

Sözleşmeli Öğretmenlik Mahkemeden Döner mi?


Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz göreve geldiği günden bu yana ağustosta atama olmaması ve sözleşmeli öğretmenliğin getirilmesi için çaba sarf etti.  Geçtiğimiz gece Milli Eğitim Komisyonunda sözleşmeli öğretmenliğe dair madde kabul edildi.

 Atama bekleyen öğretmenlerin bütün feryatları, eğitim camiasının, sendikaların ve vatandaşların isteklerine, bu hukuksuzluğun yapılmaması gerektiğini düşünenlere, başarısız bir sistemin geri getirilmemesini isteyenlere bakanlık ve ekibi sırt çevirdi ve yok saydı.

 Doğuda öğretmenler kanuna göre zorla 5 yıl tutulacak. İşin daha tuhafı öğretmenlik için artık KPSS ve ÖABT puanlarının pek bir anlamı yok. Alınacak sayının 3 katı kadar öğretmen çağırılacak ve mülakat ile seçilecek. Mülakatta bilindiği üzere ülkemizde ne anlama geldiği çok iyi biliniyor. Atama bekleyen öğretmenler artık ders çalışmak yerine başka işlerle uğraşacak.

 Bu durum öğretmenlik mesleğine hakarettir, yapılacak kanun tasarısının mahkeme tarafından iptal edilmesi konusu gündemde. Eğitim sendikaları kanun yasalaşırsa sözleşmeli öğretmenlik ile ilgili kanun tasarısının iptali için mahkemeye başvuracak. En azından mülakat olayının mahkeme tarafından iptal edilmesinin yüksek bir ihtimal olduğu konuşuluyor. MEBPERSONEL 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.