Sözleşmeliye kadro bakanlar kurulunda

Sözleşmeliye kadro bakanlar kurulunda

TORBA KANUN'DA KADRONUN BULUNMAYACAĞI HERKES TARAFINDAN BİLİNEN BİR GERÇEKTİ…

SÖZLEŞMELİLERE KADRO VERİLMESİ İLE İLGİLİ YAPILAN AYRI ÇALIŞMA HENÜZ DAHA BAKANLAR KURULU GÜNDEMİNDEDİR…
KAMUOYUNU YANILTMAYA DÖNÜK SPEKÜLATİF HABERLERE İTİBAR EDİLMEMELİDİR…
 
TBMM'ye sunulan ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda bir takım değişikliklerin yer aldığı torba yasada, sözleşmeli memurların kadroya alınması ile ilgili yasal düzenlemenin yer almaması durumu, bazı internet siteleri tarafından bu konunun gündemden düşürüldüğü ve kadro beklentilerinin boşa çıktığı şekli ile servis edilmiştir.
Söz konusu haberler tamamen asılsız, kadro beklentisi içinde bulunan sözleşmelileri manipüle etmeye dönük, ilgili sitelerin reyting ve tıklanma kaygısı ile yapılmış haberlerdir.
Öncelikle kamuoyu şu gerçeği gayet yakından bilmektedir. Yerel yönetimlerde çalışan ve kadro bekleyen sözleşmeli personel ile diğer kurum ve kuruluşlardaki sözleşmelileri kapsayacak olan çalışma halen Bakanlar Kurulu gündeminde görüşülmeyi beklemektedir. Oysa habere konu edilen Torba Yasa, TBMM'ye sevkedilmiş bir kanundur.
Sendikamız Bem-Bir-Sen'in yerel yönetim çalışanlarına verilen kadro sözünü çok yakından takip ettiği herkes tarafından bilinmektedir. Bu anlamda TBMM'ye sunulan torba yasada yer alan değişiklikler arasında sözleşmelilerin durumunun yer alması tarafımızca zaten bilinmekteydi.
Çünkü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Faruk Çelik, yerel yönetimlerde çalışan 20 bin sözleşmeli memur ile diğer kamu kuruluşlarında yer alan 80 bin sözleşmeli memurun durumunun “ayrı” bir düzenleme ile yapılacağını daha önce de belirtmişti.
Konuya bu anlamda bakıldığında sözleşmelilere verilen kadro sözünün, TBMM'ye sunulan torba yasa ile tutulacağı yönünde bir beklenti oluşturulmuş ve yer almayınca da kadro sorununun rafa kaldırıldığı gibi bir algı oluşturulmak istenmiştir. Bakan Faruk Çelik'in, “Sözleşmeli memurların kadroya alınmasını ayrı bir düzenleme ile yapacağız” ifadesinin torba yasa olmadığı açık ve nettir.
Sendikamızın Bakan Çelik başta olmak üzere ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bürokratları ve Devlet Personel Başkanlığı yetkilileri ile yaptığı görüşmelerde, sözleşmeli personelle ilgili düzenlemelerin Bakanlar Kurulu gündeminde olduğu, tüm bakanlıkların yapacağı çalışma ve değerlendirmeler sonucu yasal düzenlemelerin yapılacağı kaydedilmiştir.
Sendikamız kadro sözü verilen yerel yönetim çalışanları adına gelişmeleri yakından takip etmek, olası bir gecikmeye istemiyor, ertelenmesi gibi bir düşünceyi ise asla kabul etmemektedir. Olabilecek gecikmenin ise siyaset kurumuna zarar vereceği kanaatindeyiz.
Söz konusu internet siteleri eğer süreçle ilgili doğru ve kamu çalışanları yararına bir haber yapmak istiyorsa, konuyu öğrenebilecekleri en doğru adres Türkiye genelinde yerel yönetimlerde yetkili sendika olan Bem-Bir-Sen'dir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum