Su, elektrik, internet, doğalgaz abonelikleri nasıl iptal edilir?

Su, elektrik, internet, doğalgaz abonelikleri nasıl iptal edilir?

Kimsenin şubeye gitmesine gerek yok: e-Devlet üzerinden yapılacak!

Pandemi döneminde devlet kurum ve kuruluşlarına gitmeden abonelik iptali yapmak isteyenler için yeni gelişmeler yaşanıyor. Son olarak Elektrik şirketi CK Enerji, e-Devlet‘te mesafeli satış sözleşmesine geçtiğini duyurdu. Yapılan açıklamaya göre elektrik tüketicileri artık şubeye gitmeden iptal işlemlerini yapabilecekler.

Peki, su, elektrik, internet, doğalgaz abonelikleri nasıl iptal edilir?

CK Enerji, e-devlette mesafeli satış sözleşmesine geçerek ıslak imzayı kaldırdı. Yapılan düzenleme ile beraber artık abonelik iptal işlemleri e-Devlet üzerinden yapılacak.

Konu ile ilgili yapılan açıklamalarda, “EPDK’nın belirlediği süre içerisinde geliştirmeleri tamamlayan şirketler arasında grubumuz çatısı altında faaliyet gösteren CK Enerji Akdeniz, CK Enerji Boğaziçi ve CK Enerji Çamlıbel ile ilk geçiş yapan beş şirketin arasında yer aldık.

Perakende satış sözleşmesi bundan önce ıslak imza veya güvenli elektronik imza ile imzalanabiliyordu. Yapılan değişiklikle perakende satış sözleşmesinin yazılı veya mesafeli olarak kurulabileceği hükme bağlandı. Artık e-devlet kapısı aracılığı ile kurulan mesafeli satış sözleşmesi ile abonelik işlemi tamamlanabilecek” ifadeleri kullanıldı.
 
Abonelik iptal işlemleri nasıl yapılacak?
Vatandaşlar Su, elektrik, internet, doğalgaz aboneliklerini iptal edebiliyorlar. E-Devlet üzerinden iptal işlemi yapmak isteyenler, T.C. kimlik numarası ile e-Devlet şifresi ile https://www.turkiye.gov.tr/ üzerinden abonelik iptali işlemlerini gerçekleştirebilirler. Abonelik iptali yapacağınız şirketin adına ulaştıktan sonra iptal ya da fesih olan başlığı seçiniz. Söz konusu şirket için ‘abonelik sorgula’ bağlantısından iptal işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.