Şubat öğretmen atamalarında branş dağılımları

Şubat öğretmen atamalarında branş dağılımları

Şubat öğretmen atamalarında branş dağılımları için Bakanlık çalışma başlattı.

Şubat ayında 10 Bin öğretmen atanacağı açıklamasının ardından heyecanlı bir bekleyiş içine giren öğretmen adayları, branş bazında kontenjan sayıları ile ilgili açıklama için nefeslerini tuttular. Bakanlık yetkililerinden aldığımız bilgiye göre kontenjan dağılımı için çalışma başladı. 
 
Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileriyle yaptığımız görüşme sonucu Şubat ayında yapılacak 10 bin öğretmen atamasında kontenjan dağılımı için çalışmaların başladığını öğrendik. Edindiğimiz bilgiye göre müsteşar Yusuf Tekin’in başkanlığında yapılacak kontenjan belirleme çalışmasında Müsteşar Yardımcısı Zübeyir Yılmaz ve İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu’nun yanı sıra Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Grup Başkanı ve Atama Grup Başkanı da bulunacaklar. 
 
Bakanlık kaynaklarından edindiğimiz bilgiye göre Şubat ataması kontenjan dağılımı, büyük oranda Ağustos ataması kontenjan dağılımıyla benzerlik gösterecek.
 
Branş bazında kamuoyu baskısı oluşturarak yetkilileri etkileme çabası içinde olan farklı alanlardan mezun öğretmen adaylarının; kontenjan belirleme çalışmasının başladığı bu günlerde internet medyası ve sosyal medya vasıtasıyla yetkilileri etkileme çalışmaları bekleniyor. (Sizler de kontenjan dağılımı konusunda fikirlerinizi haberimizin altına yapacağınız yorumlarla bizlere iletebilir sesinizin Milli Eğitim yetkililerine duyurulmasını sağlayabilirsiniz.)
 
Ağustos atamasında branşlar arasındaki gerginliklere neden olan kontenjan dağılımının, öğretmen açığı ile orantılı olacağı belirtiliyor. gazetekamu
 
Peki, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda hangi branşta kaç açık var?
 
Kontenjan sayısı ile ilgili kilit soru bu? 
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
32 Yorum