Sultan Abdülhamit, Google’ı kullanan, ilk icat eden kişi” sözleri sosyal medyada olay oldu!

Sultan Abdülhamit, Google’ı kullanan, ilk icat eden kişi” sözleri sosyal medyada olay oldu!

Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu'nun “Sultan Abdülhamit, Google’ı kullanan, ilk icat eden kişi” sözleri sosyal medyada olay oldu!

‘Google’ı ilk icat eden Sultan Abdülhamid Han’dır’ diyen Prof. Sofuoğlu sosyal medyada gündem oldu!
Sultan II. Abdülhamid için "Google'ı kullanan, ilk icat eden kişi" diyen Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, sosyal medyada alay konusu oldu!

Sultan II. Abdülhamid için “Google’ı kullanan, ilk icat eden kişi” diyen Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, sosyal medyada alay konusu oldu! Kütahya'da düzenlenen “Vefatının 100. Yılında Ulu Hakan 2. Abdülhamid Han Konferansı”nda konuşan Sofuoğlu şunları söyledi:

“Google'ı kullanan, ilk icat eden Sultan Abdülhamid Han'dır. Gidemiyor, ulaşım imkanları yok, gitse sorun olacak payitahtta. Ne yapıyor; fotoğrafını çektiriyor, izliyor. Oradan bir şey üretiyor. Google'ın ilk mucidi bu anlamda Sultan Abdülhamid Han'dır. ‘Coğrafya kaderdir' deniliyor ya coğrafyanın da psikolojisi var.

Sultan Abdülhamid Han bir 10 yıl daha tahtta kalsaydı biz dünyanın en zengin devletiydik. Niye? Birinci Dünya Savaşı olacaktı ve girmeyecektik. Onlar parça parça olacaktı. Kendisi söylüyor, ‘Yıllardır bu anı bekliyordum' diye. Girmeyecekti savaşa. Dünyanın en zengin petrol yatakları Yemen'e kadar halen bizimdi.”

Konferansta konuşan Google’ı ilk icat edenin Abdülhamid Han olduğunu savunan Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu’na twitterdan sert tepkiler geldi…

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.