Süre uzamayacak

Süre uzamayacak

Süre uzamayacak

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, internetten kartla alışverişe onay süresi olan 31 Ocak 2018 tarihinin uzatılmayacağını söyledi.

Akben, söz konusu açıklamayı Reuters'ın sorusu üzerine yaptı.

Akben şunları söyledi:

31 Ocak'ta internete açık kartların mutlak suretle taleple açık olması şartı getirilmişti. Bu, tabii şöyle bir algı oluşturmasın; e-ticarete bir zarar mı verecek, internette bundan sonra mutlaka onay gerekmesi falan... Kişi istediği an internete kredi kartını açma yetkisine sahiptir. Bankayı aradığı an onu internet kullanımına açabilecek konumdadır. Burada herhangi bir e-ticaretin engellenmesi söz konusu değildir. Aksine tüketicilerin mağduriyetlerinin önlenmesi söz konusudur

Akben, son dönemlerde sosyal mühendislik yoluyla dolandırıcılık türleri ile vatandaşların mağdur edildiğini de belirtti, "Bu tarz dolandırıcılıklarla bankacılık işlemlerinde sıkça karşılaşmaktayız" dedi.

Akben, Türk bankacılık sektörünün geçtiğimiz sene de sağlıklı bir şekilde hizmet sunmaya devam ettiğini aktardı.

BDDK Başkanı Akben, finansal tüketicilerin talep ve şikayetleri ile ilgili olarak kurumun halen Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER), Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER), Bilgi Edinme Sistemi, e-şikayet kanalı ve dilekçe olmak üzere beş ayrı kanaldan başvuru aldığını kaydetti.

2016 yılında kuruma bu kanallardan yapılan başvurusu sayısının 54 bin olduğunu açıklayan Akben, 2017 yılında ise 64 bin olarak gerçekleştiğini belirtti.

Banka kartlarının elektronik ticarette kullanımı için onay verme süresi daha önce 17 Ağustos'tan 31 Aralık'a ve ardından da 31 Ocak 2018'e uzatılmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.