Sürekli İşçi Ücret Artışında Kadroya Geçen Taşeronlar Yer Almadı

Sürekli İşçi Ücret Artışında Kadroya Geçen Taşeronlar Yer Almadı

Sürekli işçi ücret artışında kadroya geçen taşeronlar yer almadı

Sağlık Bakanlığı yayınladığı yazıda 696 sayılı KHK ile kadroya geçirilen işçiler hariç sürekli işçi kadrosunda bulunan işçilere TÜİK'in açıkladığı rakamlar oranında yani 01.01.2019 tarihinden geçerli 6.69 oranında zam yapılması istendi.

2 Nisanda taşeron şirketlerden sürekli işçi kadrosuna ve belediye şirketlerine geçen işçilerin Ocak ayındaki maaşlarına yansıyacak zam miktarları konusuna bir çok haber ve açıklama gelmiş olmasına karşın henüz netleşen somut bir düzenleme yada resmi bir yazı yayımlanmadı.

4/D'li Taşeron işçilerin sözleşmeleri yenilenecek mi? TIKLAYINIZ

YÜZDE 4+4 ALIYORLAR
Yüksek Hakem Kurulu kararı ile yayınlanan toplu iş sözleşmesi hükümlerine göre kadroya geçişi gerçekleşen işçilere 2020 yılına kadar yılllık 6'şar aylık dönemlerde yüzde 4+4 şeklinde zam alacakları açıklandı.

ENFLASYON 20,3- ASGARİ ÜCRET ARTIŞI%26
TÜİK'in açıkladığı yıllık enflasyon yüzde 20,3 olurken çalışanların en düşük verilebilecek ücretin belirlendiği Asgari Ücret Tespit Komisyonundan asgari ücrete%26 oranında zam kararı alındı. Bu artış şayet asgari ücret üzerinden maaş alan kadroya geçen işçiye yansıtılmaz ise kadroya geçen işçilerin maaşları yüzde 4 artırılacak ve asgari ücretin altında kalacak. Fakat mevcut İş Kanunumuz asgari ücretin altında bir ücretin çalışanlara verilemeyeceğini düzenlemiştir.

TAŞERON İŞÇİLER FACEBOOK GRUBUMUZA KATILARAK BİZLERİ TAKİP EDİN 

HABER TAŞERON FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDEREK İŞÇİ HABERLERİNİ İLK SİZ ÖĞRENİN

HAK-İŞ 2100 TL OLACAK DEMİŞTİ
Hak-İş Genel Başkan Vekili Hüseyin Öz açıklamasında “Asgari ücretin altında işçi çalıştırmanın yasak olması sebebiyle, çalışanların bin 800 TL olan maaşları, ocak ayından itibaren 2 bin 20 TL’ye yükseltilecek. Buna ilave olarak TİS’ten kazanmış oldukları yüzde 4 zam da verilecek. Böylece çalışanların maaşları 2 bin 100 TL civarında olacak. Ayrıca çalışanların, mevcut sosyal yardımları, Yüksek Hakem Kurulu sözleşmesi gereği, aylık çıplak ücretlerinin üzerine ilave edilerek ödenmeye devam edecek” demişti.

SAĞLIK BAKANLIĞI ZAM İÇİN YAZI YAYIMLADI
Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü 'Sürekli İşçi Ücret Zamları' konulu yazı yayımladı. Bakanlığın yayınladığı yazıda 696 sayılı KHK ile kadroya geçirilen işçiler hariç sürekli işçi kadrosunda bulunan işçilere TÜİK'in açıkladığı rakamlar oranında yani 01.01.2019 tarihinden geçerli 6.69 oranında zam yapılması istendi.

KADROYA GEÇEN İŞÇİLER BEKLİYOR
Sürekli işçi ve belediye şirketlerine geçen işçiler ise maaş günlerinin yaklaştığı şu günlerde alacakları zam miktarının açıklanmasını bekliyorlar. Bakanlıkta çalışma yürütüldüğü, en düşük ücretin asgari ücret düzeyine çekilip üzerine% 4 TİS zammı yapılacağı söylensede ücretlerin artışına ilişkin resmi bir açıklama ve düzenleme olmaması belirsizliği artırdı.

Ayrıca taşeron şirketlerden kadroya geçen ve asgari ücretin yüzdelik dilimleri üzerinde zam alan çalışanlarda kendilerine nasıl bir zam yapılacağını merak ediyorlar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.