Süt izni yapan memurun ek ödemesi kesilecek

Süt izni yapan memurun ek ödemesi kesilecek

Süt izni yapan memurun ek ödemesi kesilecek

Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nce 81 ilin Sağlık Müdürlüğü'ne gönderilen tebliğle süt izni yapan annelerin ek ödemelerinin kesilmesi istendi.

Uzman doktordan sağlık teknisyenine kadar on binlerce memuru şoke eden uygulamayla bebeğini emzirenler aylık 20 TL ile 200 TL daha az para alacak. Sendikalar doğum yapan memurun cezalandırıldığını belirterek, Sağlık Bakanlığı'na itirazda bulundu.

KADIN MEMURLARI İLGİLENDİRİYOR

Özgür Düşünce gazetesinin haberine göre Sağlık Bakanlığı bünyesinde çalışan on binlerce kadın memuru ilgilendiren 3710678 sayılı 6 Nolu Kamu Personeli Genel Tebliği krize neden oldu. 

Bebeğini emzirmek için süt izni kullanan kadınların bu saatlerinin, çalışmadığı saat olarak işlenmesi talimatı verildi. Anne ve anne adayı memurları üzecek düzenlemeye göre bebeğini emziren memura döner sermaye ödemesi eksik yapılacak. Bebeğini emzirdiği saat kadar düşük ücret alacak. 

TÜRK SAĞLIK SEN'DEN İPTAL TALEBİ

Anne ve bebekleri mağdur edecek uygulamaya karşı Türk Sağlık Sen harekete geçti.Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün tebliğiyle süt izinlerinde dönersermaye kesintisi yapılması nedeniyle Sağlık Bakanlığı'na başvuru yapıldı. Hükümetin ailelerin çocuk sayısının artması yönünde teşvik edici uygulamalarına rağmen annelerin süt izinlerini kullanan ve doğum yapan memurun cezalandırılmasının kabul edilemez olduğuna dikkat çekildi.

"SÜT İZNİ YAPAN MEMURDAN KESİNTİ YAPILAMAZ"

Süt izninin sağlık mevzuatı ve Anayasa'da güvenceye alındığına işaret eden Türk Sağlık Sen yazısında, emziren annelerin haklarının uluslararası sözleşmelerce de korunduğu vurgulandı. Başvuruda ‘Süt izni hakkının, izin üzerindeki tasarruf yetkisinin kişilere tanımadığı zorunlu bir hak olduğu düşünüldüğünde süt izni kullananlardan kesinti yapılmasının hakkaniyete aykırı olduğu' vurgusu yapıldı. Süt iznini kullanan çalışanlardan kesinti yapılmaması gerektiği aktarıldı. Anne ve bebeği mağdur eden uygulamanın sona ermesi için gerekli düzenlemelerin yapılması Sağlık Bakanı Recep Akdağ'dan talep edildi.  

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.