Taksi şoförü Alımı 2017 2 bin tl maaş

Taksi şoförü Alımı 2017 2 bin tl maaş

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası, şehir içerisinde kadın taksi şoförü sayısını arttırılmak nedeniyle 15 taksi durağına bayan sürücülerin alımı yapılacağını duyurdu.

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık'ın yaptığı açıklama:

"Ortadoğu ülkelerine gittim kadın şoför gördüm, İtalya, İngiltere'de var. Biz burada niye yapmayalım diye düşündük ve bu projeyi hayata geçirdik. Hem İzmir olarak hem de meslek gurubu olarak farkındalığımızı ortaya koymak istiyoruz. Eğitim çalışmalarına başladık, 15 tane durağı pilot bölge seçtik. Önce ticari taşıt kullanım belgesi alacaklar. Biz bu belgenin alınması konusunda 15 günde bir kurs yapıyoruz. Bu işi nasıl yapabileceklerini anlatacağız, eğitim vereceğiz. Kadın taksi şoförleri nereden bakarsanız bakın 2 bin lira kazanacak ve gündüz çalışacaklar."

TEK ŞART "B" EHLİYETİ BULUNDURMAK

"21 yüzyılda bayanların da bu işi yapacağını göstermemiz lazım. Gittiğim ülkelerde taksilerle ilgili çalışma toplantıları yaptığımız yerlerde bayanların bu işi gayet iyi bir şekilde yaptığını görüyoruz. Bunun bize pozitif katkı sağlayacağına inanıyorum. Önce kendi taksimi kadın şoföre emanet edeceğim. Kursta başarılı olan bir kadın sürücüye havalimanı taksi durağında çalışan kendi aracımı vereceğim." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.