Tarım Bakanlığı'na 3071 Personel Alınacak

Tarım Bakanlığı'na 3071 Personel Alınacak

Tarım Bakanlığı'na 3071 Personel Alınacak

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın bütçesinin görüşmelerinde Bakan Faruk ÇELİK, atama bekleyenleri alınacak personel sayısını açıkladı. Sayın Bakanın açıklamalarını bu haberimizde değerlendireceğiz.

Bakan Çelik Genel Kurul’da Ne Dedi?


GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANI FARUK ÇELİK: “Son olarak diyorum ki 72.515 personelle bütün bu çalışmaları yürütüyoruz. Buradan gıda mühendislerine, ziraat mühendislerine, veterinerlere söylüyorum, 2071 personeli de şimdi alacağız. Mühendislerimizi bu kısa dönem içerisinde alacağız. (AK PARTİ sıralarından alkışlar) Ayrıca bize ilgili kuruluşlar çerçevesinde de bin tane elemanı alacağımızı belirtiyorum.


Soru Cevap Kısmında: “Öncelikle atama müjdesi bekleyen 2.071 gıda, ziraat, veteriner, harita mühendisi personelin bu yıl içerisinde alınacağını, 1.000 sözleşmeli personelin de ilgili kuruluşlara alınacağını bütçe vesilesiyle ifade etmek istiyorum.”


Bakan Çelik, Alınacak Bölümleri Açıkladı
GTHB’nin alacağı personellerin unvan bazında dağılımı da açıklandı.  Veteriner hekim, ziraat mühendisliği, gıda mühendisliği, su ürünleri ve balıkçılık teknolojisi mühendisi, harita mühendisliği, ziraat teknisyeni-teknikeri, veterine sağlık teknisyeni-teknikeri ve ihtiyaç duyulan diğer personeller.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum