Taşeron 4/D 2020 maaş zammı ve TİS zam oranları belli oldu.

Taşeron 4/D 2020 maaş zammı ve TİS zam oranları belli oldu.

Taşeron 4/D 2020 maaş zammı ve TİS zam oranları belli oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından ilan edilen karar ile 696 sayılı KHK ile kadroya dahil edilen taşeronların 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren asgari ücret üzerinden zam alacağı açıklandı.

İşçiler öncelikli olarak asgari ücretin yeni seviyesinin altında bırakılmayacak ve aylık brüt 2.943 TL altında kalan maaşlar öncelikli olarak yeni asgari ücret seviyesine yükseltilecek.

Her 4/D işçi için hak edilen ve daha önce TİS’te belirlendiği üzere asgari ücret üzerinden yüzde 4 maaş zammı alacak.

Ayrıca daha önce kadroya alınan taşeronlar için 696 sayılı KHK dahilinde 3. Madde olarak; kadroya geçmeden önce aşçı, şoför, teknik personel, kaloriferci, host, hostes ve benzeri görevler nedeniyle asgari ücretin %20, %30, %40 vb. oranlarda arttırılması şeklinde ücret alanlara, kadroya geçtikleri 02/04/2018 tarihi itibariyle aynı oranlarda arttırılmış ücretleri üzerinden kadroya geçtiklerinden ve bugüne kadar da tabi oldukları toplu iş sözleşmesi gereğince her altı ayda bir %4 oranında zam alarak geldiklerinden, mevzuatın öngördüğü bu uygulamanın dışına çıkılarak tekrar eskisi gibi yeni asgari ücretin üzerine %20, %30, %40 gibi oranlarda bir artış yapılamayacaktır.” 

Taşeronlar ile ilgili gelişmelere erişebilmek için tıklayınız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.