Taşeron 4/D İşçi Yüzdelik Farklarla ilgili Önemli Açıklama

Taşeron 4/D İşçi Yüzdelik Farklarla ilgili Önemli Açıklama

Taşeron 4/D İşçi Yüzdelik Farklarla ilgili Önemli Açıklama

Çay TV’ye konuşanTürkiye Sağlık İşçileri Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Osman Çavuş, açıklamalarında yüzdelik fark konusuna da yer verdi. Çavuş, yüzdelik farklardaki son durumu anlattı.

TAŞERON 4/D KAMU İŞÇİSİ YÜZDELİK FARK AÇIKLAMASI
Çay TV’de kendisine yöneltilen; “Yüzdelik fark ile ilgili neler söylemek istersiniz?” sorusuna yanıt veren Çavuş, daha önce verilen yüzdelik farkların 01.01.2019’dan itibaren ödenmediğini, bunun haksız bir uygulama olduğunu düşünerek 4 tane dava açtıklarını söyledi.

Bunlardan birinin İzmir, Trabzon, Konya ve Kırıkkale’de olduğunu, şu ana kadar kesinleşen kararın İzmir’deki dava olduğunu ve temyiz yolu kapalı olarak yüzdelik farkın ödenmesine dair hüküm çıktığını söyleyen Çavuş, kadroya geçen bu işçilerin dün yaptıkları iş ile bugün yaptıkları işin aynı olduğunu, işverende bir değişiklik olmadığını, buna rağmen yüzdelik dilimlerin verilmemesini ‘adaletsizlik’ olarak değerlendirdi.


İzmir’deki davanın emsal olabileceğini, fakat İzmir’deki Hasan Öztürk adlı işçinin kadroya geçerken yaptığı bireysel iş sözleşmesinde yüzdelik dilim hükmü bulunmasının önemli bir detay olduğuna dikkat çeken Osman Çavuş, bu konular yargıya gitmeden önce de başta sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere pek çok yetkili isme bu konular ile ilgili yazdıklarını söyledi.

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Çavuş, sonuç çıkan veya açılan davalardaki bahsi geçen işçilerin kendileri adına hesaplamaların yapıldığını, fakat Sağlık Bakanlığı’nın bu kararın tüm işçilere yansıtılması için Maliye Bakanlığı’na yazı yazdığını söyledi. Sağlık Bakanlığı’nın Maliye Bakanlığı’na; “Yüzdelik dilimleri tüm işçilere ödeyelim mi?” sorusunu sorduğunu, fakat Maliye Bakanlığı’nın bu konuda herhangi bir yanıt vermediğini söylerken, bu konularda tek tek davaya gidilirse devletin de ciddi zarar edebileceğini söyledi.

Osman Çavuş son olarak beklentilerinin bu tür süreçler yaşanmadan, dava olayları olmadan tüm hak eden işçilere bu ücretlerinin ödenmesi olduğunu belirtti.

İŞ İLANLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN HEMEN ANDROİD UYGULAMAMIZI İNDİREBİLİRSİNİZ

TÜM PERSONEL - MEMUR- KPSS İLANLARI CEBİNE ÜCRETSİZ GELSİN HİÇBİR İLANI KAÇIRMA TIKLA

KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK MEMUR PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.