TAŞERON DÜZENLEMESİNDE SON DURUM

TAŞERON DÜZENLEMESİNDE SON DURUM

TAŞERON DÜZENLEMESİNDE SON DURUM

Maliye Bakanı Naci Ağbal, taşeron işçilere kadro düzenlemesi ile ilgili yaptığı açıklamada, taşeronlarla ilgili çalışmaların devam ettiğini, kapsamlı bir düzenleme yapıldığını belirtti. Ağbal, yerel yönetimlerden bakanlıklara kadar çok kapsamlı bir düzenleme yapıldığını, çok farklı sektörlerde istihdam edilen çalışanların olduğunu vurguladı. Her kurumun farklı öncelikleri ve farklı beklentileri olduğunu söyleyen Bakan Ağbal, bu düzenlemenin aynı zamanda kamuda yeni bir istihdam modelinin de getirilmesine vesile olacağını ifade etti.

Naci Ağbal, taşeron düzenlemesinin bittiğinde gerekli açıklamaları yapacaklarını belirterek, hükümet olarak taşeron işçilere bir vaadim iz var ve bunu hayata geçireceğiz dedi. Bakan Ağbal, bir taraftan kamu kurumlarının ihtiyaçları karşılanmasını diğer taraftan da çalışanların uygun koşullarda bu yeni sisteme geçmelerini istediklerini, bu nedenle bir süre bu çalışmaların devam edeceğini bildirdi.

Bakanlar Kurulu'nda, taşeron konusunda geçmişte yapılan çalışmalarla ilgili sunum yaptıklarını belirten Ağbal, yaptıkları sunum sonrasında, çalışmanın daha da detaylandırılması ve Bakanlar Kurulu'nda konuşulan bazı konular bakımından ilave çalışmalar yapılması ihtiyacı ortaya çıktığını söyledi. Ağbal, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı ile teknik düzeyde çalışmalar yapıldığını bildirdi.

Maliye Bakanı Ağbal açıklamalarına “Kolay değil, çok sayıda insanı kamuda istihdam etme imkanı getireceğiz. Bunların geçiş koşulları, mali ve özlük hakları, emeklilikle ilgili düzenlemeler, özellikle geçiş sonrasında yapacakları hizmetlerin niteliği, hizmetlerin koşulları... Bu çalışmayı yaparken gördük ki o kadar basit değil, karmaşık çok farklı türde sözleşmeler var. Her sözleşmenin kendisine göre farklı detayları var. Geçişle ilgili koşulları belirlerken bir genel koşul yazıyorsunuz, o yazdığınız koşul başka bir kurumdaki personel açısından uygulanabilir değil. Dolayısıyla bütün bu kurumlardaki farklılıkları masaya yatırıp, bunları birleştirecek bir çözüm üretmeye çalışıyoruz. Her bir bakanımızın, kendi bakanlığı ile ilgili bu anlamda, bizim yaptığımız çalışmadan hareketle bir takım talepleri var. Uygulamanın başarılı olması noktasında ilave bir takım düzenlemeler yapılması ihtiyacı ortaya çıktı. İnşallah bu çalışmaları devam ettiriyoruz, bittiğinde de zaten açıklayacağız” şeklinde devam etti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.