Taşeron iken 4/D Kadrosuna Geçtim. Tayin Hakkım Yok

Taşeron iken 4/D Kadrosuna Geçtim. Tayin Hakkım Yok

Taşeron iken 4/D Kadrosuna Geçtim. Tayin Hakkım Yok

Kadroya alınan taşeron işçiler, çakılı kadro ile istihdam ediliyor. Bu durum, eş durumundan tayini de imkansız kılıyor. Konya’ya tayini çıkan bir okurumuz, 6 aydır iki çocuğuyla kendisinin Konya’da, taşerondan kadroya geçen eşinin Ankara’da yaşadığını belirterek, Habertürk aracılığıyla yetkililerden yardım istedi. Habertürk’ten Ahmet Kıvanç yanıtladı.

“TAŞERON İŞÇİLERE AİLE BİRLEŞMESİ HAKKI VERİLSİN”
Levent Ergün adlı bankacı bir okurumuz da eşi geçen yıl çıkan yasayla 4/D kadrosuna geçtiği için çok sevindiklerini vurguladıktan sonra şöyle dedi:

Soru: “Ben özel bir bankada yönetici olarak çalışıyorum ve tayinim Konya’ya çıktı. İki çocuğumu aldım Konya’ya yerleştim, ancak eşim, taşeron yasasına göre çakılı kadrolu olduğu için Ankara’da kaldı. Yaklaşık 6 aydır ayrı yaşıyoruz. Çok yere dilekçe yazdım ama kimse dikkate almadı. Yöneticilerimiz, aile birliğinin bozulmaması için mağduriyetimizi gidermeli. Lütfen sesimizi yetkililere duyurun.”

Cevap: Taşeron işçilerine kadro imkânı veren 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’de, sürekli işçi kadrolarına geçirilenlerin, “Çalıştırıldıkları teşkilat ve birimde geçiş işlemi yapılmadan önceki ihale sözleşmesi kapsamındaki hizmetleri yürütmek üzere istihdam edilebilecekleri” öngörülüyor. Taşerondan kadroya alınan 4/D’li işçilerin eş durumundan tayinlerinin yapılabilmesi için KHK’de değişiklik yapılması gerekiyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.