Taşeron İşçi KPSS Tercihi Yapabilir mi?

Taşeron İşçi KPSS Tercihi Yapabilir mi?

Taşeron İşçi KPSS Tercihi Yapabilir mi?

 Taşeron işçiler KPSS'ye girebilir mi? Taşeron işçi KPSS tercihlerine Başvuru yapabilir mi?

İŞKUR tarafından bir kit kurumunda işe başlayan bir kimse KPSS puanıyla yani, merkezi atamada tercih yapabiliyor mu? Bu konuda Adaylarda bir belirsizlik var?
CEVAP: 2018 yılı KİT Yatırım ve Finansman Kararnamesinin 7 nci maddesinin beşinci fıkrasında şu hüküm yer almıştır:

"1/1/2018 tarihinden sonra yapılacak merkezi yerleştirme işlemleri neticesinde sözleşmeli personel pozisyonlarına atananlar 3 hizmet yılını tamamlamadıkça; mesleğe özel yarışma sınavıyla yardımcı olarak atanan kadrolar ile bulunulan pozisyondan farklı ve öğrenim durumu itibariyle ihraz ettikleri unvanlı kadro ve pozisyonlara yapılacak atamalar hariç olmak üzere halen görev yaptıkları kuruluşlara veya diğer kamu kurum ve kuruluşlarına atanamazlar. Kamu Görevlerine ilk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik kapsamında merkezi yerleştirme işlemlerine başvuramaz, yerleştirilseler dahi atama işlemleri yapılmaz." hükmü yer almaktadır.

2019 yılı KİT Yatırım ve Finansman Kararnamesinde ise şu hüküm yer almıştır:

"1/1/2019 tarihinden sonra sözleşmeli personel pozisyonlarına atananlar 3 hizmet yılını tamamlamadıkça; mesleğe özel yarışma sınavıyla yardımcı olarak atanan kadrolar ile bulunulan pozisyondan farklı ve öğrenim durumu itibariyle ihraz ettikleri unvanlı kadro ve pozisyonlara yapılacak atamalar hariç olmak üzere halen görev yaptıkları kuruluşlara veya diğer kamu kurum ve kuruluşlarına atanamaz. Kamu Görevlerine ilk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik kapsamında merkezi yerleştirme işlemlerine ve bu maddenin ikinci fıkrası kapsamında yapılacak ilanlara başvuramaz, yerleştirilseler dahi atama işlemleri yapılmaz."


DEĞERLENDİRME

2018 yılı düzenlemesi KİT'lere sadece merkezi yerleştirmeyle katılanları kapsamaktadır. Merkezi yerleştirme ise ÖSYM'nin yılda iki defa yayınladığı tercih işlemlerini ifade etmek üzere kullanılmaktadır.

2019 yılındaki düzenlemede ise "merkezi yerleştirme" ibaresi çıkarılmıştır. 2019 yılı düzenlemesi merkezi yerleştirme olsun veya olmasın KİT'lerdeki sözleşmeli pozisyonlara atananları kapsamaktadır.

Her iki düzenleme de, sadece KİT'lerdeki sözleşmeli pozisyonlara atananlara uygulanmakta olup, işçi statüsünde atananları kapsamamaktadır.

Dolaysıyla İŞKUR aracılığıyla bir KİT'e işçi olarak atananlar daha sonra merkezi yerleştirme veya kurumsal alımla, KİT'lerdeki sözleşmeli pozisyon kadrolarına başvurabilir. Memurlar.net

MEMURLARAHABER.COM ÖZEL HABER

İŞ İLANLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN HEMEN ANDROİD UYGULAMAMIZI İNDİREBİLİRSİNİZ

TÜM PERSONEL - MEMUR- KPSS İLANLARI CEBİNE ÜCRETSİZ GELSİN HİÇBİR İLANI KAÇIRMA TIKLA

KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK MEMUR PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.