Taşeron İşçi Statüsünde Çalışanların Ücretlerinin Ödenme Zamanı

Taşeron İşçi Statüsünde Çalışanların Ücretlerinin Ödenme Zamanı

Kamu Kurum ve Kuruluşlarında İşçi Statüsünde Çalışanların Ücretlerinin Ödenme Zamanı

TAŞERON FİRMAYA ÖDENEN TUTAR İŞÇİLERE VERİLİR Mİ?

Devlet ve işçi arasında aracı olan taşeron şirkete yapılan ödemeler kadro işlemleri sonunda ortadan kalkmış olacak. Bu durumda aracı firmaya ödenen tutarın direk olarak işçiye verilmesi yani maaşına zam olarak yansıması söz konusu olabilir. 

KADROYA GEÇEN TAŞERONUN MAAŞI NE ZAMAN ÖDENECEK?

Kamu Kurum ve Kuruluşlarında çalışan memur ve işçilerin maaşları “Devlet Memurları ile Diğer Kamu Görevlilerinin Aylıklarının Ödenme Zamanının Değiştirilmesine Dair Kanun Hükmünde Kararneme” de yer alan hususlara göre ödenmektedir. Bu durumda kamu kurumunda işçi statüsüne geçiş yapacak olan taşeron işçinin maaşı da aynı usule göre verilecek.

TAŞERONLARA SON DAKİKA GELİŞMESİ TIKLAYINIZ

Kamu Kurum ve Kuruluşlarında İşçi Statüsünde Çalışanların Ücretlerinin Ödenme Zamanı;

289 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 4 üncü maddesinde “kamu kurum ve kuruluşlarında işçi statüsünde çalışanların aylık ücretlerinin ödenmesinde de yukarıdaki hükümler dairesinde işlem yapılır” denilmektedir.

Bu nedenle, “ay başı” ve “ay” kavramı konusunda tebliğin yukarıdaki bölümünde yapılan açıklamalar, kamu kesiminde çalışan işçiler için de geçerli bulunmaktadır. Ancak, işçiler Devlet memuru ve diğer kamu görevlilerinin aksine, ücretlerini çalıştıktan sonra ay sonlarında aldıklarından yeni uygulamaya göre kamu kesiminde çalışan işçiler ücretlerini ay sonu olan her ayın 14’ünde alacaklardır.” hükmü yer almaktadır.

İlgili hükümlerin birlikte değerlendirilmesi neticesinde kamu kurum ve kuruluşlarında kadroya geçen taşeron işçilerin ilk maaşları AYIN 14UNE DEK  tarihine kadar çalışmış oldukları sürelere göre ödenmesi gerekmektedir.

Buna göre taşeron işçiler taşeron firmalarda çalışmış oldukları mart ayına ilişkin maaşlarını aldıktan sonra 14 Nisan tarihinde de nisan ayında çalışmış oldukları döneme ilişkin maaşlarını alacaklardır.15 Nisan-14 Mayıs Dönemine ilişkin maaşlar ise mayısın 14 inde ödenecektir.

Yönetmelik hükümlerine göre her ayın 14 ünde ödenmesi gereken maaşları bazı kurumlar ayın 15 inde bazı kamu kurum ve kuruluşlarında ise işçi maaşları ayın 1. gününde ödenmektedir.

TAŞERONLARA SON DAKİKA GELİŞMESİ TIKLAYINIZ

TÜRKİYENİN EN İYİ FACEBOOK TAŞERON SAYFASI TIKLA SENDE ARAMIZA GEL

TÜRKİYENİN EN İYİ FACEBOOK TAŞERON GRUBU TIKLA SENDE ARAMIZA GEL

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum