Taşeron işçiler Ankara’ya gelerek kadro istedi

Taşeron işçiler Ankara’ya gelerek kadro istedi

Taşeron işçiler Ankara’ya gelerek kadro istedi

Sosyal medya üzerinden bir araya gelen taşeron işçiler Ankara’da buluştu. Dün siyasetçilerin ardından bugün de Türk-İş ile görüşen işçiler yaptıkları basın açıklamasında hükümeti yerine getirmediği kadro vaadi konusunda uyardı. İşçiler sendikacılara da görevlerini yerine getirme çağrısında bulundu. 
Farklı illerden sosyal medya üzerinden örgütlenen kamuda çalışan taşeron işçileri taleplerini iletmek için Ankaraya geldiler. Türk-İş’de sendika yöneticilerinin de katıldığı toplantının ardından işçiler taleplerini bir basın açıklamasıyla sıraladılar. 

Sakarya Caddesi’nde yapılan açıklamada, hayat pahalılığı günden güne artarken taşeron işçilerin açlık sınırı altındaki ücretlere mahkum edildiğine dikkat çekildi. En önemli sorunlarının kadro talebi olduğuna dikkat çekilen açıklamada, “Hükümet yıllardır işçilere kadro sonunu çözeceği vaadinde bulunuyor. Geldiğimiz noktada bir arpa yolu bile alınamamış, kadrosuz ve güvencesiz çalışıyoruz. İş güvencemiz taşeron şirketlerin iki dudağı arasında. Hükümet bu sorunun çözümü olarak özel sözleşmeli personel sistemini planladığını açıkladı ama bunun sorunun çözümüyle uzaktan yakına alakası yok.Bununla taşeron sistemi ortadan kalkmıyor, tam askine taşeronun yerine devlet geçiyor. Ayrıca işe devam etmek için bir takım şartlar getiriliyor. Bu şartların nasıl değerlendirileceği ise muğlak. Bu kanunla önceki yıllardaki haklarımıza dair dava açamıyoruz. Taşeron sistemi daha kalıcı hala geliyor” denildi. 

Sendikaların durumunun ise içler acısı olduğu belirtilen açıklamada, sendikaların işçilerin sorunlarını çözmeye uğraşmak yerine ağaların arpalığına döndüğü dile getirildi. Açıklamada, “İşçilerin haklarını savunmak için kararlı mücadeleden aciz, yüksek maaşlarını, makam arabalarını ve ayrıcalıklı hayatlarını koruma derdine düşmüşlerdir. Bütün işyerlerinde birleşerek mücadele etmeliyiz” ifadelerine yer verildi. (Ankara/EVRENSEL)

TAŞERONA KAADRO GELİŞMELERİNİ KAÇIRMAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum