Taşeron İşçiler İçin Hazırlanan Yeni Düzenleme Yeni Döneme Kaldı

Taşeron İşçiler İçin Hazırlanan Yeni Düzenleme Yeni Döneme Kaldı

Taşeron İşçiler İçin Hazırlanan Yeni Düzenleme Yeni Döneme Kaldı

64. Hükümetin Başbakanı olan Ahmet Davutoğlu, 22 Mart 2016 tarihinde Ak Parti Grup Toplantısında taşeron işçiler arasında asıl iş yardımcı iş ayırımı yapılmaksızın 1 Kasım 2015 tarihinden önce işe başlayan tüm taşeron işçilerin kamuya alınacağını duyurmuştu. Bu açıklama 700 binden fazla taşeron işçisini heyecanlandırmıştı. Ancak taşeron işçilerin kamuda nasıl istihdam edileceğinin detayları Maliye Bakanı Naci Ağbal tarafından açıklanınca; taşeron işçileri üzmüştü. 64. Hükümet, taşeron işçileri kamuda özel sözleşmeli olarak istihdam etmeyi planlıyordu. Ülkenin yoğun gündeminden dolayı taşeron işçilerin kamuya alınmasını düzenleyen tasarı TBMM’ye bir türlü gelmemiş ve Ahmet Davutoğlu’nun istifası ile 64. Hükümet istifa etmiş oluyordu.

Kurulan 65. Hükümet’de Ak Parti Hükümeti olduğu için; önceki hükümetin politikaların aynen devam edileceği bekleniyordu. Binali Yıldırım başkanlığında kurulan 65. Hükümet tarafından bugüne kadar taşeron işçilerinin kamuda istihdam edilmesi ile ilgili bir açıklama yapılmadı. 700 binden fazla taşeron işçisinin açıklama beklediği bilindiği halde.

MEMURLARA HABER.COM olarak; taşeron işçilerin kamuda istihdamı serüveninde her daim taşeron işçilerin yanında olduk. Her seferinde yeni hükümetten açıklama yapmasını talep ettik. Bugün yapmış olduğumuz haberde taşeron işçilerin en çok karşı olduğu, kamuda özel sözleşmeli olarak istihdam edilme konusunda yeni düzenleme yapıldığının ayrıntılarını paylaştık. Peki, yapılacak olan bu yeni düzenleme ne zaman yasalaşır?

Taşeron işçilerinin kamuda istihdamını sağlayacak yeni düzenlemenin çalışmalarına devam edildiği ve bu çalışmaların bu yasama dönemine kavuşma ihtimali bulunmuyor. Çünkü normal şartlarda TBMM 1 Temmuz 2016 tarihi itibarıyla tatile girecek. Bu gerçeği değerlendirdiğimizde taşeron işçiler için hazırlanan yeni düzenlemenin 20 gün içerisinde hazırlanıp TBMM’ye gelerek yasalaşmasını beklemek gerçekçi olmaz.
KISACA TAŞERONA KADRO EKİM AYINA KALDI! 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.