Taşeron işçiler için son dakika gelişmesi

Taşeron işçiler için son dakika gelişmesi

Taşeron işçiler için son dakika gelişmesi

Kamu işçilerine yönelik toplu iş sözleşmesinin yankıları aradan geçen 3 güne rağmen devam ediyor. Tüm tepkiler Türk-İş Konfederasyonu Başkanı Ergün Atalay’a yönelmiş durumda.

Özellikle Atalay’ın mikrofonu açık unutarak; “Uzasa ortalığı karıştıracağız, en azından kapattım böyle” sözlerini sarf etmesi tepkilerin odağını oluşturuyor.

Konu ile ilgili önceki gün açıklama yaparak kendisini savunan Ergün Atalay bu sefer de taşeronları üzdü. Atalay, canlı yayındaki o sözlere açıklık getirdi.

TAŞERONLARI KAST ETMİŞ

Atalay konu ile ilgili ifadelerinde şunları söyledi; “Canlı yayın devam etse benim söyleyeceğim orada şuydu; bu sözleşmenin ötesinde, bizim bu zamla bir problemimiz yok anlaştık ama taşeronla ilgili bu meseleyi halledemedik. Binlerce taşeron işçisi bunla ilgili müjdeli bir haber beklerken kötü bir haber verdik benim anlatmam gereken o. Ondan önce ben sizle de konuştum. Size önümüzdeki hafta gelip bu taşeron meselesini size anlatmak istiyorum dedim. Siz de bana dediniz ki önümüzdeki hafta tamam bunu anlatalım ama akşam sizin verdiğini bu sanki gizemli bir haber gibi.

Orada bakan bana dedi ki “Bir şey söyleyecek misin?” Söyleyecek bir şey yoktu söylersem sözleşmenin gündeminden çıkacaktık. Konu kamu işçilerinin sözleşmesinden çıkacak taşeron meselesine gelecekti. Ben de işi neden sulandırayım kapatın gitsin bu mesele sözleşme imzalıyorum”

Ergün Atalay’ın kendisini savunmak için sarf ettiği bu sözler bu sefer de taşeronları kızdırdı. Özellikle “konu kamu işçilerinin sözleşmesinden çıkacak, taşeron meselesine gelecekti” kısmı, kamu işçisi sözleşmesinde yer almayı umut eden taşeronları bir hayli üzdü. Türk-İş’in kendi çerçeve protokolünde bu anlaşmaya taşeronları da dahil etme planı varken taşeronlardan vazgeçmesi ve ısrarcı olmaması kadro alan fakat ücret sorunu yaşayan taşeronlarda tam anlamıyla bir hayal kırıklığı yaşattı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.