Taşeron İşçiler İçin Yeni Çalışma

Taşeron İşçiler İçin Yeni Çalışma

Taşeron İşçiler İçin Yeni Çalışma

Kamuda çalışan taşeron işçilerin kamuya alınması konusunda müjde Hak İş Başkanı Mahmut Arslan’dan geldi

Hak İş Genel Başkanı Mahmut Arslan,  Hak İş Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Şahin, Settar Aslan, Mustafa Toruntay, A.Cengiz Gül ve Hak İş Genel Sekreteri Dr. Osman Yıldız 8 Haziran 2016 tarihinde Green Park Hotel’de basın çalışanlarıyla iftar yemeğinde bir araya geldi.

Hak İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, gazetecilerin çalışma hayatının gündemine ilişkin soruları yanıtladı.  Taşeron işçilerin kamuda istihdamı konusunda yeni bir çalışmanın söz konusu olduğunu belirten Arslan, "Taşeron meselesinde daha önce açıklanmış hususların yasalaşacağı konusundaki beklentileri paylaşmıyoruz. Yeni bir durum olduğunu düşünüyorum yeniden çalışmalar başlatılacak. Bu bizim için sevindirici bir durum olacak. Çünkü tekrar konuşmaya, tartışmaya başlayacağız" dedi.

Taşeron işçilerin "özel sözleşmeli personel" statüsüne alınmasına yönelik çalışmaların ne aşamada olduğunu sorması üzerine Arslan, 65. hükümetin, hükümet programında taşeron işçilerle ilgili bir maddenin olmadığını dikkati çekti.

Taşeron işçilerin durumuyla ilgili ilgili bakanlarla görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirten Arslan, şöyle konuştu:
"Sayın Başbakanın, Maliye Bakanına bu konuda yeni bir çalışma başlatılması gerektiği yönünde talimat verdiğini öğrendik. Dolayısıyla taşeronla ilgili bugüne kadar konuşulanların çok fazla bir anlamı yok. Asıl iş yardımcı iş ayrımı ortadan kaldırıldığı, yerel yönetimlerle ilgili farklı bir düzenleme getirildiği açıklanmıştı. Bu ifadeler aynen devam ettiğini düşünüyorum ancak getirilmek istenen düzenlemeler konusunda yeni bir aşamaya geçtiğimizi düşünüyorum. Hem hükümet programından hem de Sayın Bakanlar ile yaptığımız görüşmelerden anlıyoruz. O nedenle taşeron meselesinde daha önce açıklanmış hususların yasalaşacağı konusundaki beklentileri paylaşmıyoruz."

Arslan, taşeron işçiler konusunda yeni bir durum söz konusu olduğunu ve bunun kendileri için sevindirici bir gelişme sayıldığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Sayın Cumhurbaşkanımızdan da hem sayın Başbakandan aldığımız intiba taşeron konusunda yeni bir çalışma yapılacağı yönündedir. Bu da bizim açımızdan daha önceki itirazlarımızın dikkate alınması için fırsat niteliğinde. Daha önceki düzenlemenin kapsamını, yani asıl ya da yardımcı iş ayrımı yapılmadan herkesi kapsaması destekliyoruz. Bizim itirazım getirilmek istenen modele yani Özel Sözleşmeli Personel statüsüne. Dolayısıyla bu itirazlarımızın dikkate alındığı bir modele destek vereceğiz." Şeklinde açıklamalar yaptı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.