Taşeron İşçiler İntihar Ediyor

Taşeron İşçiler İntihar Ediyor

Taşeron İşçiler İntihar Ediyor

Kriz gerekçe gösterilerek ücret ödenmeyen işyerlerinde intihar vakaları atış gösteriyor. İzmir ve Kocaeli'de 3 kişi intihar girişiminde bulundu.

Kriz gerekçe gösterilerek ücret ödenmeyen işyerlerinde intihar vakaları atış gösteriyor. Sendikasız, örgütsüz ve birlikten yoksun işçiler çaresizliğe sürükleniyor. Son olarak Kocaeli ve İzmir’de farklı işyerlerinde 3 işçi intihar girişiminde bulundu. Ücretlerin ödenmemesine isyan eden işçiler patronlara ve yetkililere tepkili.

Kocaeli’de 2 gün önce İzmit Belediyesi'nin çatısına çıkarak intihar girişiminde bulunan İlhan T, dün de bir inşaatın tepesine çıktı.

Çalıştığı inşaattan alacağı parayı bir türlü almayan yarım saat çatıda kaldıktan sonra, ikna edilerek aşağı indirildi.

Kocaeli Başiskele'de ise İl Emniyet Müdürlüğü’ne ait yeni binanın inşaatında çalışan işçiler, paralarını almadıkları için vince çıktı. İddialara göre inşaatta taşeron firmaya bağlı 15 işçi, 29 Eylül günü işveren tarafından işten çıkartıldı. O günden bu yana alacaklarını alamayan işçilerden İsa E, Hikmet F, İbrahim Z, Tahsin E, Recai O, Hasan Ç, isimli işçiler inşaat alanındaki bir vince çıkarak intihar girişiminde bulundu.

(Kocaeli/EVRENSEL)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.