TAŞERON İŞÇİLER KADROYA ALINIYOR

TAŞERON İŞÇİLER KADROYA ALINIYOR

TAŞERON İŞÇİLER KADROYA ALINIYOR

Kardemir’de çalışan yaklaşık 400 taşeron işçiye kadro müjdesi geldi. Çelik İş Sendikası Genel Başkanı Ali Cengiz Gül tarafından yapılan açıklamada, Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları A.Ş. (Kardemir) bünyesinde faaliyet gösteren taşeron firmalardaki yaklaşık 400 işçinin kadroya alınması için çalışma başlatıldığı bildirildi. Bu açıklama taşeron işçiler tarafından büyük sevinçle karşılandı.

Taşeron işçiler Çelik İş Sendikası Genel Başkanı Gül’ü Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları A.Ş’nin içerisindeki haddehane meydanında kurulan platforma omuzlarında getirdiler. Yaklaşık 500 işçi, 'İnsanca yaşam, insanca ücret', 'Emekçinin lideri çaremiz sende' dövizleri açarak 'Sendika işçi omuz omuza' sloganları attı. İşçilere hitaben konuşan Başkan Cengiz Gül, Kardemir'de hedeflerinin tüm işçinin birlik ve beraberliğini, aynı ücrete gelmesi olduğunu söyledi.

Kardemir'de alt işverenlerde çalışan 400'e yakın işçinin fabrikanın kadrosuna alınmasının mücadelesini verdiklerini ifade eden Gül yaptığı açıklamada "Alt işveren diyoruz, hukuki terimi de alt işveren. Biz altlarda, diplerde yokuz, sizi hep zirvelere çıkardık. Bizim şampiyonluğumuz, hedefimiz Kardemir işçisinin zirvesidir. Benim şampiyonluğum odur. Bu arkadaşlarımızı alt işverenden kurtarıp 400'e yakın arkadaşımızı Kardemir kadrosuna alıyoruz. Fabrika yönetimi de bu konuda çok katkı verdi. Biz Kardemir işçisini hep şampiyon yaparak zirvede tutacağız. Bu yetmez. Bugün mevcut kadroda çalışan arkadaşlarımızın farklı kadrolarda, farklı işlerde çalıştığını biliyoruz. Bunun düzeltilmesi için de çalışma başlatıyoruz. Kadro çalışmalarını başlattık ve bu süreç uzun bir süreç olacak. Bunu da başaracağız. Bunu da başardıktan sonra huzurunuza geleceğiz. Birlik ve beraberliğinizi bozmadan provokasyon yapanlara fırsat vermeyin. Ne zaman birlik ve beraberlik bozulmuş, o zaman işçi kaybetmiştir" ifadelerini kullandı.

Bizlerde memurlarahaber.com olarak Çelik İş Sendikası Genel Başkanı Ali Cengiz Gül'e tebrik ediyor, işçi kardeşlerimize şimdiden hayırlı olsun diyoruz. Türliye'de çalışan tüm taşeron işçilerin en kısa zamanda kadroya alınmasını talep ediyoruz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.