Taşeron işçiler ne zaman zamlı maaşları alacaklar?

Taşeron işçiler ne zaman zamlı maaşları alacaklar?

Taşeron işçiler ne zaman zamlı maaşları alacaklar?

Taşeron işçilerin 2019 yılına girilmesiyle birlikte aradıkları zammı bulamamaları, hükümetten bu konuda yapılan açıklamalar taşeronların sürekli beklenti içinde olmalarına sebep oldu.

Kamuda çalışan işçilere “ilave tediye” adı altında yılda iki aylık ücret karşılığı ikramiye ödeniyor. Aylık 26 günlük çalışma üzerinden toplam 52 günlük ilave tediye, Cumhurbaşkanı kararnamesi ile belirlenen tarihlerde yapılıyor. Bu yıl ilk taksit ödemesi 31 Ocak’ta yapılırken, ikinci taksit de 31 Mayıs’ta yapılacak.

Geçen yıl kadroya alınan taşeron işçilerinin bir kısmı ilave tediye alırken bir kısmı alamadı. Kamu kurumlarında kadroya geçirilen taşeron işçiler, nisan ayında kadrolu oldukları için ilave tediyeyi 4 taksitte aldılar.

Habertürk Gazetesi'nin haberine göre; Belediyelerde ve iştiraklerinde çalışan işçiler de diğer kamu işçileri gibi ilave tediyeden yararlanıyor. Geçen yıl belediyelerdeki taşeron işçiler doğrudan belediyede değil, belediyenin veya iştiraklerinin kurduğu şirketlerde kadroya alınınca uygulamada tereddüt oluştu. Sayıları az olmakla birlikte bazı belediyeler, kadroya geçirdikleri işçilere ilave tediye öderken, belediyelerin çoğunluğu ilave tediye ödemedi.

Belediyelerin tereddütte kalmasında eski Maliye Bakanlığı’na bağlı, lağvedilen Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü’nün verdiği görüş yazısı da etkili oldu. Söz konusu yazıda, belediyeler tarafından kurulan şirketlerin, ilave tediyeye ilişkin 6772 sayılı kanunda tanımlanan kamu kurumları arasında yer almadığı belirtildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.