Taşeron İşçilere Eylül Ayında Ödeme Yapılacak! İşte Net Rakamlar

Taşeron İşçilere Eylül Ayında Ödeme Yapılacak! İşte Net Rakamlar

Taşeron İşçilere Eylül Ayında Ödeme Yapılacak! İşte Net Rakamlar

Kadrolu taşeron işçilere Eylül ayı içerisinde yeni bir ödeme yapılacak. Taşeron işçileri sevindirecek olan bu ödeme eğitim ödeneği olarak geçiyor. Okulların açılma döneminin yaklaşmasıyla birlikte tüm kesimlerin olduğu gibi, taşeron işçiler için de ödemelerin arttığı bir dönem oluyor. Harcamaların fazlalaştığı okul açılma döneminde biraz olsun rahatlamaları için eğitim yardımı eylül ayı içerisinde yapılacak.

Peki bu kadroya geçen taşeron işçileri bu paradan nasıl yararlanabilir? Okul yardımından herkes yararlanabilir mi? İşte bu soruların cevapları:

2019-2020 eğitim öğretim yılı 9 Eylül 2019 günü başlıyor. Okulların açılmasına kısa süre kala kadroya geçen taşeron işçilerine okul yardımı yapılacağı bildirildi. Eğitim yardımı adı altında verilecek ödemeler Eylül ayında işçilerin hesaplarına yatırılacak. 

Çocukları okula giden işçilere eğitim yardımı adı altında ücret verilmektedir. Üç çocukla sınırluı olmak üzere her bir çocuk için her ay 25 TL 'lik bir ödeme yapılır. 

İşçilere verilcek eğitim yardımı ile ilgili şu ifadelere yer verildi:

İşveren , işçinin öğrenimdeki her çocuğu için belge getimek şartı ile yılda bir defa ödeme yapar. Eylül ayında yapılacak ödeme miktarı şu şekilde;

İlkokul için 100 TL,
Orta okullar için 110 TL,
Lise ve dengi okul mezunları için 120 TL,
Yüksek okul ve üniversite okuyan çocuğu olan işçiler için ise 140 TL.
Yukarıda yazan tutarlar kadar işçilere eğitim yardımı yapılacak. 

 

İKRAMİYE ÖDEMESİ EKİM AYINDA HESAPTA

Taşeron işçi iken belediye şirketi bünyesinde kamu işçiliğine geçen işçilere , ilk 5 günlük ödeme Nisan ayında yapılmıştı. İkinci 5 günlük ödeme ise Ekim ayında hesaplara yatacak. 4/D 'li işçiler , toplu sözleşme hükümlerinde yer alan 10 günlük ikramiye ödemelerini Ocak ve Temmuz aylarında aldı. 

İlave tediyelerin son ödeme günü 13 Aralık 2019'da.

Kamu işçilerine ilave tediye ödemelerini Kamu işçilerine ilave tediye ödemelerinin son taksidi ise 13 Aralık 2019 günü ödenecek. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.