Taşeron İşçilere Ödenmesi Gereken Ücret Neden Ödenmiyor?

Taşeron İşçilere Ödenmesi Gereken Ücret Neden Ödenmiyor?

Taşeron İşçilere Ödenmesi Gereken Ücret Neden Ödenmiyor?

Taşeron işçilerin yükselen ekonomik kriz ve enflasyon sebebiyle aldıkları maaş ve ücretin yetersiz kaldığı bir kesin. Fakat bunun yanında bir de almaları gereken ücreti alamayarak, iyice mağdur duruma düşen taşeron işçiler oldu.

Yılın ilk beş ayında bütçe açığının 66.5 milyar liraya, Hazine nakit açığının da 78.8 milyar liraya ulaşması sonrası birçok kurumda ücret ödemelerinin yapılamaması gündeme geldi. CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Karayolları Genel Müdürlüğü’nde taşeron olarak çalışan ancak nisan ayından bu yana maaşlarını alamayan şoförlerin durumu gündeme taşıdı.

BÜTÜN ŞEHİRLERDE

TBMM tutanaklarına geçen konuşmasında Ahmet Kaya, “AKP Hükümetinin ‘kaldırdık’ dediği taşeron çalışma düzeni işçilerimizi maalesef mağdur etmeye devam ediyor. Karayolları 10. Bölge Müdürlüğünde taşeron olarak çalışan 100’e yakın şoför kardeşimiz, ödenek olmadığı gerekçesiyle nisan ayından bu yana maaşlarını alamıyorlar. Sadece Trabzon’da değil, bir çok bölgede aynı sıkıntının yaşandığını biliyoruz” dedi.

KADRO HAKKI VERİLSİN

“Allah aşkına, bir empati yapalım, iki üç aydır maaş alamayan bu insanlar nasıl geçinecekler?” diye soran Milletvekili Kaya, şunları söyledi: “Kirada oturan, tek maaşla evini geçindirmeye çalışan bu işçilerimizin yerine kendimizi koyup düşünelim. İki aydır maaş alamadığınızı, ev kiranızı, faturalarınızı ödeyemediğinizi, mutfak masraflarınızı, çocuklarınızın masraflarını karşılayamadığınızı düşünün, ne yapardınız? Bu insanlarımıza bu sıkıntıyı yaşatmaya ne hakkınız var? Ulaştırma Bakanlığı ve Karayolları yetkililerine çağrıda bulunuyoruz: İşçi kardeşlerimizin alın teriyle hak ettikleri maaşları bir an önce ödenmelidir ve bundan sonra maaşları gecikme yaşanmaksızın kendilerine ödenecek tedbirler alınmalıdır ve en önemlisi de artık bu işçilerimize kadro hakları verilmelidir.” aydınlık

İŞ İLANLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN HEMEN ANDROİD UYGULAMAMIZI İNDİREBİLİRSİNİZ

TÜM PERSONEL - MEMUR- KPSS İLANLARI CEBİNE ÜCRETSİZ GELSİN HİÇBİR İLANI KAÇIRMA TIKLA

KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK MEMUR PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.