Taşeron İşçilere Önemli Uyarı Belgesiz Çalışamayacaklar

Taşeron İşçilere Önemli Uyarı Belgesiz Çalışamayacaklar

Taşeron İşçilere Önemli Uyarı Belgesiz Çalışamayacaklar

(İNTES) Başkan Vekili Gürhan Özdemir inşaat işçilerinin çalışma sistemlerinde yapılan düzenlemelere dair çok önemli açıklamalar yaptı.

 

Hatırlanacağı üzere 11 Kasım tarihinde Resmi Gazete'de "Mesleki Yeterlilik Belgesi Zorunluluğu Getirilen Mesleklere İlişkin Tebliğ" yayımlanmıştı. Resmi Gazete'de yer alan tebliğ kapsamında inşaat işçileri de yer aldı. Bu kararın ardından ise Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) Başkan Vekili Gürhan Özdemir bu konuya ilişkin değerlendirmeler yaptı.


 
Gürhan Özdemir konuya dair açıklamasında yayımlanan tebliğin inşaat işçilerinin sağlığı ve güvenliği açısından önemine değinerek, "İnşaat sektöründe işinde yetkin olmayan çalışanlar hem kendilerinin hem de çevresindeki çalışanların yaşamlarını tehlikeye sokuyor. Oysa iş kazalarının çoğunu mesleki yeterlilik belgeli, eğitimli iş gücüyle önlemek mümkün. Mesleki yeterlilik belgesine sahip eğitimli işçiler, iş güvenliği açısından daha bilinçli oluyor, uyarı ve önlemler konusunda daha dikkatli davranıyorlar." açıklamalarında bulundu. 


O TARİHTEN SONRA ŞANTİYEDE ÇALIŞTIRILMAYACAKLAR

Bu kapsamda inşat işçilerinin bu belge masraflarının devlet tarafından karşılanacağını duyuran İNTES Başkan Vekili Özdemir konuya dair şunları söyledi:

"Zorunluluk kapsamındaki tüm mesleklerde Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından yetkilendirilen belgelendirme kuruluşlarınca yapılan sınavlarda başarılı olan adayların belge masrafı ve sınav ücretleri devlet tarafından karşılanıyor. Teşvik kapsamındaki bu mesleklere son olarak inşaat işçisi de eklenmiş oldu. MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayan inşaat işçileri tebliğin yayım tarihinden 12 ay sonra yani 11 Kasım 2019'dan sonra şantiyelerde çalıştırılamayacak. İnşaat firmalarımızın ve işçilerimizin inşaat işçisi mesleği belgelendirme çalışmalarında teşviklerden yararlanmak için bir an önce harekete geçmesini öneriyoruz."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.