TAŞERON İŞÇİLERE ÖZEL YASA!

TAŞERON İŞÇİLERE ÖZEL YASA!

TAŞERON İŞÇİLERE ÖZEL YASA!

TAŞERON İŞÇİLERE ÖZEL YASA!
Maliye Bakanı Naci Ağbal, devlette 441 bini kamu kurumlarında, 330 bini de belediyelerde olmak üzere toplam 771 bin taşeron işçi çalıştığını, bu işçiler için 20 maddelik çerçeve bir kanun tasarısı hazırlayacaklarını söyledi.
Ağbal taşeron işçi maaşlarının ağırlıklı olarak 2 bin lira ila 2 bin 250 lira seviyesinde olduğunu, ancak 7- 8 bin lira alan taşeron işçilerin de olduğunu bildirdi.
Bakan Ağbal, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu 'nda taşeron işçilere ilişkin torba tasarıyla yaptıkları ücret sınırlamasının sadece 8 bin taşeron işçiyi kapsadığını belirtti.
Taşeronla ilgili çalışmalarda geç kalmadıklarını ifade eden Ağbal, “Teknik çalışmalar bitti.
EKK'da görüşüp Bakanlar Kurulu ve ardından Meclis'e sevk edeceğiz. Çok uzun bir kanun tasarısı olmayacak. Belki 20 maddelik bir çerçeve kanun olacak. Çok kısa sürede geçeceğini düşünüyoruz” dedi.
Ağbal, taşeron işçilerin yüzde 60 65'inin temizlik ve güvenlik alanında istihdam edildiğini, bu işçilerden 175 binin temizlik, 82 binin güvenlik, 17 binin yemek ve 167 bininin de diğer alanlarda çalıştığını, belediyelerdeki taşeron işçi sayısının da 330 bin olduğunu söyledi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.