Taşeron İşçilere Üç Farklı Maaş Zammı Formülü! 2020 TİS Görüşmeleri

Taşeron İşçilere Üç Farklı Maaş Zammı Formülü! 2020 TİS Görüşmeleri

Taşeron İşçilere Üç Farklı Maaş Zammı Formülü! 2020 TİS Görüşmeleri

Taşeron işçilerin merakla beklediği en büyük konu TİS görüşmeleri ve maaş zammı oranlarının ne olacağı? Bu konuyla ilgili merak edilen her şey haberimizin devamında...

Devlet kurumlarında çalışan taşeron işçilerin 2020 Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerine kısa bir süre kala maaş zammı görüşmelerinin hangi rakamlar üzerinden konuşulacağı merak ediliyor. Masada olan muhtemel maaş zammı görüşmelerini tüm yönleri ele aldık. İşte 2020 TİS ile taşeron işçi maaş zammı görüşmeleri.

 

Kamu kurum ve kuruluşlarında kadrolu olarak 4/D statüsünde çalışan taşeron işçilerin 2020 yılı maaş zammı görüşmelerine artık kısa bir süre kaldı.  Resmi Gazete'de yayımlanan 3 ay erteleme kararının hemen ardından yapılması beklenen zam görüşmelerinde ise işçilerin talepleri ilk defa dinlemecek. Taşeron işçilerin mali ve sosyal haklarının yeniden belirleneceği bu görüşmelerde ilk başlık ise maaş zammı. 

MASADA OLAN MAAŞ ZAMMI ORANLARI

KHK ile kadroya alındıktan sonra Çalışma Bakanlığı tarafından açıklanan genelge ile mali ve sosyal hakları belirlenen taşeron işçilerin 2020 TİS'ten ilk beklentileri maaş zammı.  Maaş zammı konusunda uzun sürede enflasyon oranlarının altında zam alan işçiler hem yetkili sendikadan hemde hükümetten bu konuda kendilerini memnun edecek bazı adımlar bekliyorlar. Maaşlarına iyi bir oranda zam bekleyen taşeron işçiler için ise bazı rakamlar şimdiden konuşuluyor. Maaş zammı için masada olan bu rakamlar ise şunlar; 2020 Toplu İş Sözleşmesi ile maaşlara yüzde 10 ile yüzde 12.5 arasında bir zam olabileceği konuşuluyor. Ancak en dikkat çeken asgari ücret zam oranı olan yüzde 15 seviyesi. Bunun yanında refah payı oranıda gündem de. Bu kapsamda işçilere yüzde 15 ile yüzde 17.5 arasında bir oranda zam yapılabileceği de ihtimaller dahilinde. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.