taşeron işçilere ve 4/C'lilere kadro açıklaması

taşeron işçilere ve 4/C'lilere kadro açıklaması

taşeron işçilere ve 4/C'lilere kadro açıklaması

Çalışma Bakanı Soylu, 4/C’li personele kadro verilmesi ve taşeron işçilerin kadroya alınmasına dair açıklamalar yaptı. Soylu, Tekirdağ valiliği ziyareti sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, taşeron işçilerin "özel statülü sözleşmeli personel" olarak istihdam edilecek olmasına ilişkin, "Çalışanlarımız hangi mali haklarla çalışıyorsa aynı mali haklarla bu sözleşmeyi imzalayacaklar. Yine önemli bir süreç daha var. 1 Kasım 2015'ten önce çalışıyor olacaklar ve halen çalışmaya devam ediyor olacaklar" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Bakan Soylu yaptığı açıklamada, ''Bu mühim bir adımdır. Bu önemli bir adımdır. Burada bir yeni  sistem kuruluyor. Yani sistem değişikliğine gidiyoruz. Bu taahhüdü ortaya koyarken de bu sistem değişikliğini düşünüyorduk. Bugün bu adımı atarken de değişikliği düşünüyoruz. Burada bu çalışanlarımızı bizim taahhüdümüz asıl işlerle olandı fakat yaptığımız çalışmalar, değerlendirmeler, bize gelen talepler,  teşkilatlarımıza iletilenlerle elde ettiğimiz sonuçlar, hesaplar, maliyetler ve  bu konuda tüm ekonomi yönetimimizin yapmış olduğu analizler neticesinde hem asıl  işte çalışanlar hem de yardımcı işte çalışanları kamuda istihdam etme konusunda  çok önemli bir adım attık'' ifadelerini kullandı.

Kamuda istihdam edilecek işçilerle 3 yıllık sözleşme imzalanacağını anlatan Soylu, kamuda farklı bir sistemin başlatılmış olacağına dikkati çekti. Bakan Kamuya alımlarda güvenlik soruşturması sonuçlarının esas alınacağını belirtti.

Çalışma Bakanı Soylu, bir gazetecinin "4 C'lilerle ilgili bir çalışma olacak mı?"  şeklindeki sorusuna, "Diğer statülerle ilgili çalışmalarımız devam etmektedir. 4/C'lilerle ilgili memur sendikalarımız ile ciddi bir şekilde sürdürüyoruz. Geçen gün de Kamu Personeli Danışma Kurulumuzu gerçekleştirdik. Bu değerlendirmeleri kendi içimizde de sağlıklı bir biçimde yaptık. Çalışmalarımız devam ediyor. Türkiye 14 yıldır bugünkü başarısını ve performansının ortaya koymuş olduğu sonucu maliye disiplinine borçludur. Biz bir gelir ve gider hesabı yapmakla mükellefiz"  şeklinde cevap verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum