Taşeron İşçilere Yüzde 15 Zam! Taşeron Son Dakika

Taşeron İşçilere Yüzde 15 Zam! Taşeron Son Dakika

Taşeron İşçilere Yüzde 15 Zam! Taşeron Son Dakika

Taşeron İşçilere geçen yıl yapılan zam, kadroya geçen işçileri tatmin etmemişti. 2020 yılı içinde belli olacak zam oranları ise büyük bir merakla taşeron işçiler tarafından bekleniyor.

Resmi Gazete'de yayımlanan karar doğrultusunda taşeron işçilerin maaş zammı görüşmelerinin Ağustos Eylül ayında yapılması bekleniyor.  Maaş zam oranlarına ilişkin değerlendirmelerde ise yüzde 15 zam oranı ön plana çıkıyor. Asgari ücrete yapılan zam oranının yüzde 15 olması ve enflasyon oranlarının üzerinde olması bu rakamı ön plana çıkarırken gündemde olan diğer rakamlar ise yüzde 12.5 ile yüzde 17.5. 

Taşeron işçilerin maaş zammı oranlarına ilişkin son dönemlerden gündemde yer alan düzenleme formülü asgari ücret seviyesinde olacağını yönünde. 4/D statüsünde çalışan işçilerin maaşlarına yönelik yapılan bu değerlendirmeler ve detaylarını haberimizde tüm masada olan rakamlarla ele aldık.

TİS GÖRÜŞMELERİ 3 AY UZATILABİLİR

Kamu kurumlarında çalışan taşeron işçilerin maaş zam oranları yapılacak TİS ile belli olacak. Yaz aylarında yapılması beklenen TİS görüşmeleri alınan bir karar ile 3 ay ertelendi. Koronavirüs ile mücadele sürecinde alınan erteleme kararı 3 ay süreli. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan gerekli görmesi durumunda TİS görüşmelerini 3 ay daha uzatabilecek. 

Kamu kurumlarında çalışan taşeron işçilerin maaş zam oranlarına ilişkin son dönemlerde bazı değerlendirmeler yapılıyor. 

TAŞERON İŞÇİLERE ASGARİ ÜCRET ZAM ORANINDA MAAŞ ZAMMI

Kamu kurumlarında çalışan taşeron işçilerin maaş zam oranları yapılcak TİS ile belli olacak. Yaz aylarında yapılması beklenen TİS görüşmeleri alınan bir karar ile 3 ay ertelendi. Koronavirüs ile mücadele sürecinde alınan erteleme kararı 3 ay süreli. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan gerekli görmesi durumunda TİS görüşmelerini 3 ay daha uzatabilecek.  Resmi Gazete'de yayımlanan bu karar doğrultusunda taşeron işçilerin maaş zammı görüşmelerinin Ağustos Eylül ayında yapılması bekleniyor.  Maaş zam oranlarına ilişkin değerlendirmelerde ise yüzde 15 zam oranı ön plana çıkıyor.

14 Bin 500 Taşeron 4/D Sürekli İşçi Alımı yapılacak
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.