TAŞERON İŞÇİLERİ ÜZECEK GELİŞME!

TAŞERON İŞÇİLERİ ÜZECEK GELİŞME!

TAŞERON İŞÇİLERİ ÜZECEK GELİŞME!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, basın mensuplarıyla iftar yemeğinde bir araya gelerek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"Taşeron işçilerle ilgili bir çalışmanız mevcut mudur?" sorusu üzerine ise Bakan Müezzinoğlu, "Özellikle Maliye Bakanlığı ve Başbakan Yardımcımızın başkanlığında bir çalışma heyetinin başlığı. Bu konu henüz hükümetin bir çalışma platformuna girmedi" cevabını verdi.

KIDEM TAZMİNATI AÇIKLAMASI

Bir gazetecinin, "Kıdem tazminatı konusunda şöyle bir endişe var: İşçi atıldığı gün belli bir tazminat alabilecek mi? Yoksa belli bir süreye kadar bunun sarkması mümkün mü?" sorusu üzerine Bakan Müezzinoğlu, şöyle cevap verdi:

"Mevcut konumda bir yılı doldurmadan zaten hiçbir hak sahibi olmuyor. Bu nedenle de 13 milyon çalışanımız var, 17 milyon işe giriş çıkış var. Esasında çalışanın kaybettiği burada. 3 ay çalışmış, 3 ayınki oraya damlıyor, damlayanın ne olduğunu görüyor. Alıp almama hakkı elinde ama belirli süre dolmadan çektiğinde ilave destekleri alması kademeli olarak azalıyor veya artıyor. Birikimini alacak ama ilave desteği belirli süre dolmadan almayacak, onu bilecek"

Bakan Müezzinoğlu, memur annelere yarı zamanlı çalışmayla ilgili düzenlemeye ilişkin sorulan soru üzerine, "Biz özel sektörde doğum yapmış annelere yarı zamanlı çalışmayı herhalde yılsonu itibariyle başladı. Diğerinde özellikle üniversiteler, Sağlık Bakanlığı gibi 24 saat dönen ve belirli alanlarda stratejik elemanları, kadroları olan yerlerin ciddi zorlukları var. Stratejik, sınırlı elemanı olan yerlerde bunlar istisna olarak düzenlendi, Bakanlar Kurulu’nda da imzaya açıldı" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.