Taşeron İşçilerin Sorunları Meclis Gündeminde

Taşeron İşçilerin Sorunları Meclis Gündeminde

Taşeron İşçilerin Sorunları Meclis Gündeminde

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer kadro verilmeyen taşeron işçileri Meclis kürsüsünden işçi kıyafeti giyerek savundu.

CHP’li Gürer, TBMM’de işçi yeleği ve baretle işçilerin hakkını savundu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu’nda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına ait Karayolları Genel Müdürlüğü’nün bütçesiyle ilgili olarak parti grubu adına söz aldı.

Gürer kürsüye, giydiği işçi yeleği ve başına taktığı baretle alkışlar arasında çıktı. Bu şekilde genel kurulu selamlayan Gürer, “Ama esas, bizlere bu yolları yapan, gece gündüz, karda kışta çalışan, evdeki çocuğunun yırtık ayakkabısına rağmen sabah mesaisine gelen, hakkı verilmeyen işçi kardeşlerimi selamlıyorum” dedi.


 
Karayollarının taşeronlaşmanın ilk adresi olduğunu söyleyen Gürer, karayollarında çalışan 40 bin işçi varken 2005 yılında işçi sayısının 10 bine düşürüldüğünde mücadeleyle, mahkemeyle haklarını alan işçilere daha sonra söz verildiğini hatırlattı.
VERİN BU EMEKÇİLERİN HAKKINI

“Karayollarında taşeron yok” denilmesine rağmen hile ve hurda yapılarak, anahtar teslimi sisteminin uydurulduğunu ve şu şekilde işçilerin haklarının gasp edildiğini anlatan Ömer Fethi Gürer, Genel Kurul toplantısına katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan’a seslenerek,

KADRO ALAMAYAN İŞÇİLERİ SAYDI

“Sayın Bakan, Cumhurbaşkanı söz verdi, Başbakan söz verdi, bakanlar söz verdi. Karayollarında çalışan emekçiler başta olmak üzere, kiralık araç şoförleri, toplum yararına çalışanlar, hastane bilgi işlemde çalışanlar, görüntülemede görev yapanlar, sağlıkta, millî eğitimde, ulaştırmada emeği ve hakkı gasbedilenleradına sesleniyorum: Verin bu emekçilerin hakkını, verin bu emekçilerin hakkını” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.