Taşeron işçilerin tediye ikramiye ödemeleri 2019

Taşeron işçilerin tediye ikramiye ödemeleri 2019

Taşeron işçilerin tediye ikramiye ödemeleri 2019

Taşeron işçilerin tediye ikramiye ödemeleri 2019 ne zaman

TAŞERON MAAŞLARıNA ENFLASYON ZAMMI VE ZAMANI

Kamu kurumlarında kadroya alınan taşeron işçilerin Ocak ayında maaşlarına yansıyan zam miktarı toplu sözleşme gereği düşük seviyede oldu. Enflasyon farkının oldukça altında kalan bu oran ile bazı işçilerin maaşları asgari ücret seviyesinin de altında kaldı. 

Bu konuda yapılan değerlendirmeler sonucu ise bazı kurumlar kadroya alınan taşeron işçilerin maaşlarına zam yapma kararı aldılar. 

Kadroya alınan bazı taşeron işçilerin maaşlarına yapılan bu zam oranları enflasyon oranında oldu. Bazı belediyelerde işçilerin maaşlarına günlük 21 aylık 635 TL zam kararı aldılar. Çeşitli kurumlara bağlı birimlerden bazıları ise tüm işçilerin maaşlarını eski kadrolu işçilerin maaşlarına eşitledi. 

TAŞERON İŞÇİLER BÜYÜK MAĞDURİYET YAŞAYACAK DEMİŞTİ HAKLI MI ÇIKTI? Son Dakika Taşeron Gelişmeleri İçin TIKLAYIN!


Taşeron maaşlarında yaşanan bu zam oranları, henüz maaşlarında zam yapılmayan diğer işçileri umutlandırsa da her kurum bu konuda gerekli adımlar atmadı. Bu konuda işçi sendikalarının Toplu İş Sözleşmeli talebi çalışmaları bulunuyor. Özellikle Temmuz ayına kadar bu konuda yoğun çalışmaların olması kuvvetle muhtemel. 

2019 TAŞERON TEDİYE ÖDEMELERİ

Kadroya alınan taşeron işçilere ödenen tediye ikramiyeleri belirli bir oranda ödeniyor. Ocak ayında gerçekleştirilen asgari ücret zammıyla yükselen tediye ikramiyeleri 3 bin 164 TL oldu. Toplu olarak ödenmekten 4 taksit halinde ödenen ikramiyeler 4 ayda bir 791 TL tediye ikramiye ödemesi alıyorlar. İlki Ocak Şubat döneminde ödenen ikramiyelerin ikinci taksiti Mayıs Haziran döneminde ödenecek. 

TAŞERON İŞÇİLER BÜYÜK MAĞDURİYET YAŞAYACAK DEMİŞTİ HAKLI MI ÇIKTI? Son Dakika Taşeron Gelişmeleri İçin TIKLAYIN!

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.