Taşeron İşçilerin Yevmiyesi 99 TL'ye Yükseldi! Taşeron Son Dakika Haberleri

Taşeron İşçilerin Yevmiyesi 99 TL'ye Yükseldi! Taşeron Son Dakika Haberleri

Taşeron İşçilerin Yevmiyesi 99 TL'ye Yükseldi! Taşeron Son Dakika Haberleri

İlave Tediye Ödemesi Ne Zaman Yapılacak? Tediyelerin ilk ödemeleri 31 Ocak 2019 tarihinde yapılmıştı ve ikinci ödemelerin ise Mart ayının 31’inde yapılacağı ifade edilmişti.

TAŞERON YEVMİYESİ 88 TL'den 99 TL'ye YÜKSELDİ

Belediye kapsamında çalışan 1311 işçi için yapılan yeni sözleşmelerle birlikte %37 oranında zam uygulandı ve sosyal haklar ile desteklerden yararlandı. Bir taraftan da Çorum Belediye Başkanı Gül, Kent içinde yapılan törendeki konuşmasında en düşük işçi yevmiyesinin 88 TL seviyesinden 99 TL seviyesine yükseldiğini ifade etti.

CUMHURBAŞKANLIĞINDA TAŞERON GÖRÜŞMESİ YAPILDI

Cumhurbaşkanlığında sendika temsilcilerinin katıldığı bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda taşeron konusu gündemdeydi.

Toplantıya Hukuk Politikalar Kurulu'nun davetiyle TOBB, TİSK, HAK-İŞ temsilcileri ile Bakanlık yetkilileri, büroktartlar ve konusunda uzman akademisyenler katıldı. Katılımcıların kıdem tazminatı hakkında kimsenin mağdur olmamasını talep ettiği ve kıdem tazminatında herhangi bir geriye gidiş olmadan anlaşma sağlanması düşüncesinin ön plana çıktığı belirtildi.

Toplantıda kadınlardan alınan bilgilere göre, katılımcılar 'kıdem tazminatı konusunda kimse mağduriyet yaşamamalı, kıdemde geriye gidiş olmadan mutabakat sağlanmalı' şeklinde görüşleri öne çıktığı belirtildi.

Kadroya Geçen Taşeron İşçiler Asgari Ücret Zammı Alacak mı?

Çorum Belediyesi taşeron işçilerin günlük yevmiyelerinde zam yapılmasının yanı sıra ikramiyelerinde de %42 oranında zam yapıldığı duyuruldu.

Zam ile İlgili Yeni Bir Açıklama Geldi

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay konuya tepki gösterdi ve bazı açıklamalarda bulundu. Ergün Atalay ülkenin başındakilerin işçileri enflasyona ezdirmediklerini söylediklerini ancak enflasyon karşısında işçilere yapılan zamların hiçbir şey olduğunu ve enflasyon yüzünden bırakın işçilerin ezilmemesini, ortada işçi kalmayacağını ifade etti.

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum