Taşeron işçiye yeni 4/E statüsü

Taşeron işçiye yeni 4/E statüsü

Taşeron işçiye yeni statü.

Haberler Ekonomi Haberleri Taşeron işçiye yeni statü
Taşeron işçiye yeni statü

Başbakan Yıldırım, taşeron işçiye müjde verdi. Taşeronun 3 yıllık sözleşme dönemi olacak, işini düzgün yapana emeklilik verilecek. Taşeronlar, işçi ya da memur değil yeni bir statüye tabi olacak.
 
Kamuda sağlık, eğitim, yazılım, temizlik gibi alanlarda çalışan binlerce taşeron çalışanın gözü Ankara'ya çevrilirken, Başbakan Binali Yıldırım Türk-İş'i ziyaretinde müjdeyi verdi. Taşeron işçilere ilişkin çalışma yıl sonuna kadar da tamamlanacak. Başbakan Yıldırım, "Kamuda taşeron olarak çalışanların statülerini kalıcı esasa bağlayacağız. Çalışmalar tamamlanmak üzere. Önümüzdeki hafta Bakanlar Kurulu'na gelecek" dedi. Taşeronlara yeni bir statü verilirken, sözleşme süresi üç yıla çıkarılıyor. "Devlet güvenceli sözleşme" ile işini düzgün yapanlara emeklilik garantisi verilecek.

TAŞERONA KADRODA BOMBA FACEBOK GRUBU TIKLAYIN

2018'DEN ÖNCE BİTECEK
Görüşmede taşeron çalışanların kadroya alınmasına yönelik çalışma masaya yatırıldı. Taşeronların statülerini kalıcı esasa bağlamak için ilgili bakanlıkların çalıştığını ifade eden Yıldırım, "Türk-İş, iş camiamızın yüzde 80'ini temsil ediyor. Buraya gelip taşeron konuşmamak olmaz. Çalışmada çeşitli alternatifler dikkate alınıyor" dedi. İlgili bakanlıklar tarafından ortaya konan modele göre sağlık, enerji, eğitim gibi kritik alanlarda asıl işi yapanların kadroya alınması öngörülüyor. Örneğin trafoda çalışan mühendis taşeron olarak çalışmayacak. Mevcut uygulamada bir yıl olan sözleşmeler üç yıla çıkarılacak, performansı yüksek olduğu sürece emekliliğe kadar çalışacak. Bu kapsamda olanların bir devlet şirketi kurularak kadrolarının buraya alınması da seçenekler arasında bulunuyor. Ücretlerde değişiklik olmayacak, zamlar memur-sözleşmeli personelin tabi olduğu sözleşmeye göre yapılacak.

2018 PERSONEL ALIMLARI 2018 KPSS GELİŞMELERİ İŞSİZ KALMAMAK İÇİN TAKİP ET TIKLA

ÜÇER YILLIK SÖZLEŞME
Taşeronlar, işçi ya da memur değil yeni bir statüye tabi olacak. Yardımcı işler başta olmak üzere ihtiyaç duyulan alanlarda kamuda çalışan personel statüsüne geçecekler. Emeklilik yaşını geçenler bundan yararlanamayacak. Geçişler kurumların ihtiyacına göre yapılacak sınavlarla sağlanacak. Üçer yıllık sözleşme dönemleri olacak. Çalışan bu statüye geçtikten 3 yıl sonra sözleşmesi yenilenecek. Sözleşme iş performansı, hizmetten beklenen faydanın sağlanıp sağlanmadığına göre yenilenecek. Emekli oluncaya kadar sözleşmeler yenilenecek. Mevcut uygulamada taşeron şirketler sözleşmeleri bir yıllık imzalıyor.

ARACILAR ÇEKİLSİN
Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, 2018'e girmeden taşeron meselesinin Türkiye gündeminden kalkmasını isterken, "Devlet çatısı altında görev yapsınlar, aracılar çekilsin. İşçilik yapan işçi, memurluk yapan memur olsun. Geçici işçilerin sorunları çözülmüş olsun" dedi. TESK Başkanı Bendevi Palandöken de, hükümetin taşeronlara ilişkin önerisiyle güven verdiğini belirtti.

Başbakan Yıldırım'ın Türk-İş ziyaretine Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken de eşlik etti.

TAŞERONA KADRODA BOMBA FACEBOK GRUBU TIKLAYIN

KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK MEMUR PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum