Taşeron Maaşları Değişiyor mu? Taşeron Zammı Yine Meclis Gündeminde

Taşeron Maaşları Değişiyor mu? Taşeron Zammı Yine Meclis Gündeminde

Taşeron Maaşları Değişiyor mu? Taşeron Zammı Yine Meclis Gündeminde

TBMM Genel Kurulu'nda yapılan konuşmalarda Sakarya Milletvekili Muhammed Levent Bülbül taşeron işçileri ilgilendiren çok önemli bir konuşma yaparak, zam talebinde bulundu.

Bugün taşeron işçileri ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Taşerondan kadroya geçen binlerce işçinin maaşlarında yeniden düzenlenme için TBMM Genel Kurulunda bir konuşma geldi.  Maaşlar artacak mı? diye sormaktalar.

Sakarya Milletvekili Muhammed Levent Bülbül Genel Kurulda yapmış olduğu konuşmada pek çok konuya yer verirken, taşeron işçiler için de önemli bir talepte bulundu.

TAŞERONUN MAAŞ ARTIŞI ASGARİ ÜCRETİN ALTINDA

Buna göre 696 sayılı kanun hükmünde kararnameye göre yüksek hakem kurulunca yüzde dört oranında zam artışının asgari ücret artışının altında kalmasına neden olduğu belirtildi. Ayrıca Enflasyon oranının yüzde 20,3 olması ile sosyal hakların artış oranında az miktarda kaldığı vurgulandı.

KADROYA GEÇEN TAŞERON İŞÇİLERİN MAAŞLARINDA YENİ BİR DÜZENLEME YAPILMALIDIR

Milletvekili Muhammed Levent Bülbül açıklamasında; "Asgari ücret artışının önemli ölçüde gerçekleştiği, yüzde 25'ler seviyesinde olduğu ve kamuoyunda da bütün toplum kesimlerinde de büyük bir memnuniyet yaşandığı bir dönemde bu kadro sevincini yaşayan kardeşlerimizin bu mağduriyetlerini gidererek asgari ücrete uygulanan zam oranı veya enflasyon oranları çerçevesinde maaşlarında, ücretlerinde yeniden bir düzenleme yapılması gerektiğini burada ifade ediyorum" dedi.

YÜZ BİNLERCE TAŞERONUN HENÜZ BİLMEDİĞİ BÜYÜK AVANTAJ NEDİR? HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum