Taşeron Tediye Ödemesinde İşçi Ayrımı Olmamalı

Taşeron Tediye Ödemesinde İşçi Ayrımı Olmamalı

Taşeron Tediye Ödemesinde İşçi Ayrımı Olmamalı

31 Ocak 2019 Perşembe günü itibari ile işçilerin liave tediyeleri yattı. Paralarını alan işçiler dışında bazı taşeronlar ve işçiler bu kapsamdan dışarda kaldı. Bu konuda Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan‘dan önemli bir talep geldi.

TÜM İŞÇİLERE VERİLMELİYDİ

Yazılı bir açıklama yapan Hak-İş Genel Başkanı Arslan, 696 sayılı KHK ile kamuda veya mahalli idarelerde alt işveren şirketlerde ççalışan işçileri, kamu kurumlarının işçi kadrosuna ve doğrudan mahalli idarelerin şirketlerine geçirilmesi yönünde düzenleme yapıldığını anımsattı.

Pek çok işçiye ilave tediye ödemesi yapıldığına dikkat çeken Arslan, mahalli idareler, yani belediyelerde sürekli işçi olarak çalışan işçilere ilave tediye ödemesi yapılsa da, aynı iş yerinde, aynı işi yapan fakat belediyelerin alt şirketlerinde çalışanların ilave tediye alamadığını söyledi.

İŞYERLERİNDEKİ HUZURU KAÇIRIR

Bu durumun Anayasa’daki eşitlik ilkesine ve sosyal devlet anlayışına ters olduğunu vurgulayan Arslan,  işçiler arasında ayrımcılığın iş yerlerinde barış ve huzurun bozulmasına neden olacağına da dikkat çekti.

Arslan son olarak; “Mahalli idareler şirketlerinde çalışan işçilere de ilave tediye ödenmesi konusunda yasal düzenlemenin acilen yapılmasını istiyoruz” dedi.

TAŞERON İŞÇİLER FACEBOOK GRUBUMUZA KATILARAK BİZLERİ TAKİP EDİN 

HABER TAŞERON FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDEREK İŞÇİ HABERLERİNİ İLK SİZ ÖĞRENİN

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum