Taşeron Tis'ten Bir Güzel Haber Daha Geldi- Ankara Sincan Taşeronlarına maaş zammı

Taşeron Tis'ten Bir Güzel Haber Daha Geldi- Ankara Sincan Taşeronlarına maaş zammı

Taşeron Tis'ten Bir Güzel Haber Daha Geldi- Ankara Sincan Taşeronlarına maaş zammı

Taşeron TİS 2019 Güzel haber daha geldi

Mahmut Arslan, 29 Mart 2019 tarihinde Sendikamız ile Sincan Belediyesi arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi imza törenine katıldı.

Törene Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, Genel Başkan Vekilimiz Av. Hüseyin Öz, AK Parti Ankara Milletvekili Asuman Erdoğan, AK Parti Sincan İlçe Başkanı Soner Arslanargun, Ankara 1 Nolu Şube Başkanımız Raşit Şahin ve yönetim kurulu üyeleri, iş yeri sendika temsilcileri, komite başkanları, çok sayıda üyemiz katıldı.

“Birçok Güzelliği Aynı Anda Yaşıyoruz”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “Bugün birçok güzelliği aynı anda yaşıyoruz. Başarılı bir şekilde sonuçlandırdığımız iyi bir toplu iş sözleşmesinin imza törenini gerçekleştiriyoruz. Toplu iş sözleşmesi görüşmelerini işçi işveren tarafları olarak karşılıklı hoşgörü, anlayış ve diyalog içerisinde başarmanın gururunu yaşıyoruz. Bu sözleşme ile çalışma huzuru için yeni bir dönemin başlangıcını yaşıyoruz” dedi.

“İyi Bir Toplu İş Sözleşmesinin 3 Temel Ayağı Vardır”

HAK-İŞ Konfederasyonu olarak toplu iş sözleşmelerinde bir kısım temel ilkelerinin olduğunu anlatan Arslan, “Bizim için iyi bir toplu iş sözleşmesinin 3 temel ayağı vardır. Eğer bu 3 ayağı gerçekleştirdiysek toplu iş sözleşmesini başarılı kabul ediyoruz. Birincisi; işimizi, aşımızı kaybetmemeliyiz. İmzaladığımız bir sözleşme iş güvencemizi sağlamalı. İkincisi; elde ettiğimiz ücretleri zamanında alabilmeliyiz. Alamazsak sözleşme bir anlam ifade etmez. Üçüncüsü; iş yerinde iş barışının ve huzurun sağlanmasıdır. Bugün Sincan Belediyesi ile imzaladığımız toplu iş sözleşmesi bu üç unsuru da sağlıyor” diye konuştu.

“Geldiğimiz Nokta Önemli”

Arslan, “Bugün geldiğimiz noktayı çok önemli buluyoruz. Toplu iş sözleşmeleri beklentilerimizi ve hayallerimizi gerçekleştirmemiz, yaşadığımız zorlukların asgariye indirilmesi konusunda önemlidir. Ekonomik anlamda zor bir dönemden geçtiğimiz bir dönemde böyle bir toplu iş sözleşmesinin imzalanmasını başarılı buluyoruz. İmzalanan toplu iş sözleşmesiyle mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşamımızı devam ettirecek asgari geçimi sağlamış oluyoruz” dedi.

Taşeron sisteminin kaldırılmasını Türkiye Cumhuriyeti çalışma hayatı tarihinde en büyük reform olarak değerlendiren Arslan, 1 milyona yakın kişinin taşerondan kadroya geçtiğini ve bunun çalışma hayatı açısından son derece önemli olduğunu söyledi.

“Demokrasi En Çok Emekçilere Yarar”

HAK-İŞ’in her zaman demokrasiden yana olduğunu kaydeden Arslan, “2010 yılında yapılan anayasa değişikliği referandumunda ‘Darbelerin Karanlığından Demokrasinin Aydınlığına Evet’ diyerek, Anayasanın 15. maddesindeki değişikliğin gerçekleşmesi konusunda büyük bir emek verdik, darbecilerin yargılanmalarının yolunu açtık. 16 Nisan 2017 referandumunda Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine destek verdik. Referandum kampanyası kapsamında 40 günde 50 toplantı yaptık. Çünkü demokrasinin olması, özgürlüklerin genişlemesi en çok emekçilere yarar. Demokrasi yoksa örgütlenme de yoktur. Bu yüzden demokrasinin güçlenmesini sendikal mücadelemizin en temel unsuru olarak görüyoruz” ifadelerini kullandı.

HAK-İŞ’in her zaman olduğu gibi 31 Mart yerel seçimlerinde de millet iradesinin yanında olmaya devam edeceğini vurgulayan Arslan, “Ülkemizin vatansever evlatları olarak bütün emekçi kardeşlerimiz sandığa gidip oylarını kullanmalı. HAK-İŞ olarak biz millet iradesinin ve milletin seçtiklerinin yanında olduk. Her zaman milletten ve millet iradesinden yana olduk.  Milletimizin sağduyusuna ve basiretine inanıyoruz. Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan ile uzun süre birlikte çalıştık. Kendisinin Sincan Belediyesi’nde yaptığı başarılı çalışmaları biliyoruz. Aynı başarıların 31 Mart seçimlerinden sonra da devam etmesini temenni ediyoruz. Kendisine 31 Mart seçimlerinde başarılar diliyoruz” şeklinde konuştu.

Arslan, “İmzaladığımız toplu iş sözleşmesinin ülkemize, konfederasyonumuza, sendikamıza ve belediyemize hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.

“İmzaladığımız Toplu İş Sözleşmesinin En Önemli Boyutu İşyeri Huzuru ve Barışıdır”

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, imzalanan toplu iş sözleşmesinin hayırlara vesile olması dileğinde bulundu.

Konuşmasında işçilere seslenen Ercan, “Sincan Belediyesi olarak iyi bir ismimiz itibarımız varsa bu sizlerin sayesindedir. Bu işin asıl mimarları sizlersiniz. İşçilerimizin rahat etmesi, bizim rahat etmemiz demektir. Bugün imzaladığımız toplu iş sözleşmesinin en önemli boyutu işyeri huzuru ve barışıdır. Sendikamızla bugüne kadar çok güzel bir süreç işlettik inşallah bundan sonra da işletmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

AK Parti Sincan İlçe Başkanı Soner Arslanargun, “İmzalanan toplu iş sözleşmesinin HAK-İŞ ve Sincan Belediyesi işçileri için hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

AK Parti Ankara Milletvekili Asuman Erdoğan da bir selamlama konuşması yaptı.

MEMURLARAHABER.COM ÖZEL HABER

İŞ İLANLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN HEMEN ANDROİD UYGULAMAMIZI İNDİREBİLİRSİNİZ

TÜM PERSONEL - MEMUR- KPSS İLANLARI CEBİNE ÜCRETSİZ GELSİN HİÇBİR İLANI KAÇIRMA TIKLA

KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK MEMUR PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.