Taşeron ve 4/D Kamu İşçilerine Ekim ayında 286 TL İkramiye verilecek

Taşeron ve 4/D Kamu İşçilerine Ekim ayında 286 TL İkramiye verilecek

Taşeron İşçilere Ekim ayında 286 TL İkramiye verilecek

4/D'li sürekli işçi kadrosuna geçen işçiler ise 52 günlük ilave tediyelerinin 4. ve son taksitini 13 Aralık'ta alacaklar. İşte detaylar....

HANGİ KESİNTİLER VAR?
İkramiye ödemelerinde aşağıdaki gelir vergisi dilimlerine göre şirket işçiliğine geçen işçilerin büyük bölümü yüzde 20 gelir vergisi dilimine gireceği tahmin ediliyor. İkramiye ödemesinden yüzde 15 sigorta primi ve yüzde 20 gelir vergisi kesintisi yapılıyor. Ayrıca damga vergisi kesintisi de yapılıyor.

İKRAMİYE EKİM AYINDA
Taşeron şirketlerden belediye şirket işçiliğine geçen işçilere ilk 5 günlük ödemesi Nisan ayında yapılan ikramiyenin 2. beş günlük taksiti Ekim ayında ödenecek. 4/D'li işçiler TİS'de yer alan 10 günlük ikramiyelerini bu yılın Ocak ve Temmuz aylarında aldılar.

brutasgari1.jpgbrutasgari2.jpg

 4/D sürekli işçi kadrosuna geçen işçilerin 52 günlük ilave tediyelerinin son 13 günlük taksiti 13 Aralık 2019 tarihinde ödenecek.
Brüt ücretlere göre 5 günlük ikramiyeler şöyle olacak;
*Vergi dilimi %20 olarak hesaplanmıştır.(Kazanca göre vergi dilimi tablosu aşağıda gösterilmişti. Alınan maaşa göre değişiklik gösterebilir.)

*İkramiye ödemelerinde ilave ödemeler, alınan maaş ve yardım miktarlarına göre rakamlarda değişiklik olabilir
Yerel seçimlerin öncesi ve sonrasında ise taşerondan belediye şirket işçiliğine geçen işçilerden işten çıkarma haberleri medyada yer alıyor. Şirket işçiliğine geçen işçilerde işten çıkarma ile ilgili büyük bir tedirginlik yaşanırken sosyal medya hesaplarında ve mitinglerde işçiler kendilerinin de kadro hakkından yararlandırılmalarını ve artık işten çıkarılma (herhangi bir sebep gösterilmeksizin) korkusunun yaşanmamasını istiyorlar.

Belediye şirketlerine geçen işçilerin ayrıca ilave tediye ödemesi alma imkanlarıda bulunmuyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.