Taşeron ve kamu çalışanlarının Kıdem tazminatını fona devreden 11. Kalkınma Planı TBMM'de kabul edildi

Taşeron ve kamu çalışanlarının Kıdem tazminatını fona devreden 11. Kalkınma Planı TBMM'de kabul edildi

Taşeron ve kamu çalışanlarının Kıdem tazminatını fona devreden 11. Kalkınma Planı TBMM'de kabul edildi

Taşeron ve kamu çalışanlarının Kıdem tazminatının fona devrinin de içinde yer aldığı Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk kalkınma planı olan "11. Kalkınma Planı" TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.
Kıdem tazminatının fona devrini de içeren ve 2019-2023 dönemini kapsayan 11. Kalkınma Planı, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Meclis, 1 Ekim Salı gününe kadar tatile girdi.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk kalkınma planı olan 2019-2023 dönemini kapsayan 11. Kalkınma Planı üzerinde gruplar adına yapılan konuşmaların ardından önergelere geçildi ve oylandı.

Planda değişiklik içeren 15 önerge verildi. 

AKP ve MHP'nin, "İklim değişikliği etkileri dikkate alınarak buharlaşma kaynaklı su kayıplarının önlenmesi amacıyla yeraltı su havzaları ve barajlarının oluşturulmasına yönelik çalışmalar yapılacaktır. İklim değişikliği ile bağlantılı olarak istilacı türler ve tarımsal patojenlerle mücadeleye yönelik eylem planları hazırlanacaktır. İklim değişikliğine uyum sağlamak üzere tarımda ürün desen değişimi senaryoları oluşturulacaktır" ifadelerinin plana dahil edilmesine ilişkin ortak önergesi kabul edildi.

AKP'nin, "Gümrük Müşavirleri Odası kurulacaktır" ibaresinin plandan çıkarılması önergesi kabul edildi.

"Kadın" başlığı altında yer alan "Tablo 36: Kadın, Hedefler" göstergelerinden "Kadın İstihdam Oranı (%)" satırında yer alan "39" ibaresinin "34" olarak değiştirilmesini, 600'üncü paragrafın başına "Haklar konusunda kadın-erkek fırsat eşitliğini güçlendirecek şekilde" ibaresinin eklenmesi,

"Kentsel Altyapı" başlığı altında yer alan "Tablo 46: Kentsel Altyapı Hedefleri" göstergelerinden "Arıtılmış Atıksuların Yeniden Kullanım Oranı (%)" satırındaki "10" ibaresinin "5" olarak değiştirilmesi,

"2.4.7 Çevrenin Korunması" başlığı altında yer alan "Tablo 48: Çevre Hedefleri" göstergeleri arasında yer alan "Mineral Atıklar Hariç Kişi Başına Üretilen Tehlikeli Atık Miktarı (Ton)" şeklindeki satırın gösterge değerlerinin ve 2018 göstergesine ait dipnotun plan metninden çıkarılması" önergeleri kabul edildi.

Diğer 12 önerge kabul edilmedi.

ÖNCEDEN TAŞERON OLARAK ÇALIŞAN TAŞERON İŞÇİLERİ DİKKAT! Bu Haberi OKUYUN TIKLAYIN!

BES ve KIDEM TAZMİNATININ FONA DEVRİ MADDELERİNİN ÇIKARILMASI ÖNERİSİ REDDEDİLDİ
HDP'li vekiller Hakkı Saruhan Oluç, Kemal Peköz ve Murat Çepni'nin 7 numaralı önergede yer alan "Bireysel emeklilikteki otomatik katılım sistemi sistemde kalış süresi ve fon tutarını artıracak şekilde yeniden düzenlenecek ve bireysel hesaplara dayalı kurulacak kıdem tazminatı fonu ile entegre edilecektir" ifadesinin kalkınma planı metninden çıkarılması talebi reddedildi.

TBMM Başkanvekili Levent Gök, 27. Yasama Dönemi 2. Yasama Yılı'nın son birleşimini tamamladıklarını belirterek, birleşimi 1 Ekim Salı günü saat 15.00'te toplanmak üzere kapattı.

ÖNCEDEN TAŞERON OLARAK ÇALIŞAN TAŞERON İŞÇİLERİ DİKKAT! Bu Haberi OKUYUN TIKLAYIN!

İŞ İLANLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN HEMEN ANDROİD UYGULAMAMIZI İNDİREBİLİRSİNİZ

TÜM PERSONEL - MEMUR- KPSS İLANLARI CEBİNE ÜCRETSİZ GELSİN HİÇBİR İLANI KAÇIRMA TIKLA

KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK MEMUR PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum