Taşeron ve Kamu İşçi Maaşlarına ZAM Gündemde!

Taşeron ve Kamu İşçi Maaşlarına ZAM Gündemde!

Taşeron Ve Kamu İşçilerine ZAM Gündemde!

Taşeronlara 2019 da daha fazla zam gelme ihtimali doğdu

 "Enflasyon yüzde 8’ler civarındayken belirlenen ücret artış rakamlarının 2020’ye kadar devam ettirilmesi mümkün değildir."

Hizmet-İş sendikası Genel Başkan vekili Hüseyin Öz, Afyon'da yaptığı bilgilendirme toplantısında, Taşeron düzenlemesinden yararlanamayan taşeron emekçilerin sorunlarına dikkat çekti.

KAPSAM DIŞI İÇİN YENİ ÇALIŞMA İHTİYAÇ

Taşeron düzenlemesinden KİT çalışanları, hastane bilgi yönetim sistemi çalışanları, kamu kurumlarının yemekhane hizmetlerinde çalışanlar, kamu kurumlarında araç ve şoför teminine dayalı ihalelerde çalışanlar ile personel teminine dayalı olmayan ihaleler kapsamında çalışanların yararlanamadığını hatırlatan Öz, taşerondan kadroya geçişlerde kapsam dışında kalan emekçilerin kapsama alınabilmeleri için yeniden bir çalışma yapılmasına ihtiyaç olduğunu belirtti.

HATALI İŞKOLU TESCİLİ, YEREL YÖNETİM ŞİRKETLERİ

Kadroya geçiş sürecinde yaşanan sıkıntıların da devam ettiğini ifade eden Öz, bu sorunların başında, hatalı işkolu tescilleri, yerel yönetim kuruluşlarının şirketlerinde belirsiz süreli iş sözleşmesiyle çalışan işçilerin ilave tediyeden yararlanamamaları ve yine, yerel yönetim kuruluşlarında geçici işçi pozisyonlarında çalışanların çalışma sürelerinin kısalığının geldiği söyledi.

“ÜCRETLER KAMU ÇERÇEVE PROTOKOLÜ İLE ELE ALINARAK YENİDEN DÜZENLENMELİ”

Diğer taraftan, YHK kararı ile belirlenen ücret ve sosyal hakların yetersiz kaldığını belirten Öz, YHK sözleşmesinin günün koşullarına uygun olarak yenilenmesi gerektiğini söyledi.

Öz, “Yaşamakta olduğumuz ekonomik kriz sebebiyle çalışanların satın alma gücü azalmıştır. Enflasyon yüzde 25’ler seviyesindedir. Enflasyon yüzde 8’ler civarındayken belirlenen ücret artış rakamlarının 2020’ye kadar devam ettirilmesi mümkün değildir. Taşeron şirketlerden kadroya geçenlerin büyük bir bölümü asgari ücret düzeyinde ücretle çalışıyorlar. Hükümetin, çalışanları enflasyona ezdirmeyeceğini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Öz, bu çerçevede konunun, taraflar arasında kamu toplu iş sözleşmeleri çerçeve protokolü veya kamu çerçeve protokolü ile ele alınarak düzenlenmesinin mümkün olduğunu ifade etti.

“ASGARİ ÜCRET BEKLENTİLERİ KARŞILAMALI”

Asgari ücret belirlenirken işverenlerin pozisyonlarından ziyade, işçinin ve ailesinin durumunun dikkate alınması gerektiğini belirten Öz, “Asgari ücret, yüksek döviz, yüksek faiz ve enflasyon dikkate alınmak suretiyle belirlenmelidir” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum