TAŞERON YASASINDA 1 KASIM ÖNCESİNE ASKERLİK MÜJDESİ

TAŞERON YASASINDA 1 KASIM ÖNCESİNE ASKERLİK MÜJDESİ

TAŞERON YASASINDA 1 KASIM ÖNCESİNE ASKERLİK MÜJDESİ

Aylardır süren taşeron tartışmalarında artık yüzbinlerce işçi sona gelinmesini bekliyor. Binali Yıldırım’ın talimatı ile Naci Ağbal tarafından yeniden düzenleme yapılması yönündeki açıklamaların ardından “Özel Sözleşmeli Personel” (ÖSP) şeklinde yeni bir istihdam şekli değil tam kadro verilmesini haklı olarak talep ediyorlar. Dava sonucu da olsa taşeron yasalaşmadan önce askerlik problemi olanların sorunu çözüldü. 1 Kasım öncesi hem askere giden taşeron işçi hem de yerine gelen taşeron işçi mutlu. Darısı tüm kadro bekleyenlere.

Bilindiği üzere 1 Kasım 2016’dan sonra taşeron kapsamında çalışanlar bu yasadan faydalanamayacak. 1 Kasım öncesinde ise işten ayrılanların talepleri bulunmaktaydı. İş akdi feshedilen ve dava açıp kazanan taşeron ve yerine çalışan taşeron da kadroya alınacak. 1 Kasım öncesinde işten askerlik sebebiyle ayrılmak zorunda kalan personelin açtığı dava sonucunda hem kendisi mağdur olmadı hem de yerine gelen kişi mağdur olmadı. Her ikisi de yasalaşacak kanun kapsamına alınmaları kesinleşti.

Taşeron kapsamına 720 bin kişinin özel sözleşmeli personel kapsamında işe alınacak olmaları sebebiyle her gün yapılan açıklamalarda bir arpa boyu maalesef yok kat edilmiyor. Sürekli olarak çok az bir konunun çözüme kavuşturulması gerektiği ve sona yaklaşıldığı denmesine rağmen aylardır henüz çözüme kavuşan bir durum bulunmamakta ve meclis tatile girmeden de çözüme kavuşacak gibi görünmüyor. Geç de olsa 1 Kasım itibarıyla kanun kapsamında olacak taşeron işçiler her türlü 1 Kasım sonrası özlük haklarını alacağında bir kayıp olmamasına rağmen muallak kalan konuların ve işçilerin taleplerinin çözüme kavuştuğunu artık hepimiz görmek istiyoruz.

Yapılacak yeni düzenleme ile ise 1 Kasım sonrasında işe girenlerin durumunun çözüme kavuşup kavuşmayacağı bilinmiyor. Çünkü eğer 1 Kasım sonrası kadroya alınmayıp yasa çıktığı tarihe kadar olan aralıkta çalışanlar yine taşeron kapacaklarından işlerini kaybetme durumu oluşabilecek. Kamuda taşeron yasa çıkması ile taşeron sisteminin sona ereceğinden bu da önemli bir durum oluşturmakta. Umuyoruz ki % 99’u biten çalışmaların artık son hali ile meclise geldiğini tüm kadro bekleyen personel bir an önce görür. mymemur

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.