Taşeron Yerine İşkur İle Kamu İşçisi Alımı Yapılacak

Taşeron Yerine İşkur İle Kamu İşçisi Alımı Yapılacak

Taşeron Yerine İşkur İle Kamu İşçisi Alımı Yapılacak

İşçi Alımlarında Taşeron Yerine İŞKUR Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu taşeron sisteminin kaldırılması ile birlikte artık işçi alımlarının İŞKUR üzerinden gerçekleştirileceğini ifade etti.

 

Bakanın yaptığı açıklamada: "Biz güçlü hedefler, büyük hayaller koyuyoruz Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçişle, Türkiye şahlanacak diyoruz. Bu şahlanma, bizim hizmet alanlarımızı geliştirmemizi, her gün yeni bir hafta sonu Aladağ'da bir hastanemizin açılışını gerçekleştirdim. Onur duyduğum bir açılışa katıldım Adana'mızda. Bu bağlamda her geçen gün artan yeni alanlarımız var.

Bu alanlarda da tabi ki istihdam imkanlarını daha güçlü şekilde geliştirmemiz gerekiyor. Bu alanlarda kamuya personel alımımız nasılsa, kamu çalışanı anlamında tabi ki önümüzdeki dönemde bu artarak devam edecek. Aynı şekilde ama kamu işçi alımı boyutuyla alakalı olarak, özellikle merkezi bütçeyle düzenlenen kurum ve kuruluşlarımızda biz geçmişte taşeron uygulaması gerçekleştiriyorduk.

Bu uygulama artık ortadan kalkmış durumda, çok kısa bir zaman içerisinde, inşallah yönetmelik değişikliğimizi yapacağız ve İŞKUR üzerinden ilanlara çıkarak, tüm iş gücü piyasası, girmek isteyen iş gücümüzün başvurabileceği bir kadrolu işçi alım şeklinde bundan sonra işçi alımlarımızı gerçekleştireceğiz."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.