Taşeron Yüzde 70 mağdurları için sessizlik bozuldu

Taşeron Yüzde 70 mağdurları için sessizlik bozuldu

Yüzde 70 mağdurları için sessizlik bozuldu

696 sayılı KHK ile taşeron şirketlerden kamuya geçiş sürecinde bir çok mağduriyet yaşandı. KİT’ler, 4 Aralık mağdurları ve son olarak gündeme gelen%70 mağduru taşeronlar bu mağduriyeti derinden hissetti. Bu kişiler için 2 yıldır herhangi bir çalışma yapılmamış olması canları sıkıyor.

Bu konu geçtiğimiz günlerde mecliste yeniden gündeme geldi. Konuyu gündeme taşıyan verdiği soru önergesi ile CHP’li Ömer Fethi Gürer oldu. Gürer’in verdiği soru önergesinin muhattabı ise Bakan Turhan’dı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Gürer’in verdiği soru önergesine cevaben Karayolları bünyesinde KHK’dan %70 mağduru olarak faydalanamayan taşeron işçi sayısının 14 bin 987 olduğunu belirtti. Turhan yaptığı açıklamada;

“Karayolları Genel Müdürlüğü bünyesinde, 696 Sayılı KHK kapsamında kadro hakkından faydalanmak için başvuran ancak kişinin emekliliği hak etmesi, 04.12.2017 tarihinde çalışıyor olmaması, kişinin çalıştığı ihalenin personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı ihalesi olmaması ve adli sicil sorunları gibi nedenlerle başvurusu reddedilen 14.987 kişi bulunmaktadır” ifadelerini kullandı.

Gürer’in taleplerine de yanıt veren Bakan Turhan, Karayolları’nda yüzde 70 sınırına takılarak kadro alamayan şiçilere kadro verebilmek için yetkilinin kendileri olmadığını belirtti.

Kamu ve belediye taşeronları 2020 yılı zam oranı belli oldu  tıklayınız

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.