Taşerona 2019 2020 de ZAM Yapılmalıdır

Taşerona 2019 2020 de ZAM Yapılmalıdır

Taşerona 2019 2020 de ZAM Yapılmalıdır

Kit taşeronlar ve kadrolu taşeronlar zam istiyor

DİSK/Genel-İş Sendikası farklı tarihlerde binlerce işçinin katılımı ile çalışma yaşamına dair taleplerini duyurdu. Talepler arasında çalışan kesimin ücretlerindeki erimeye dikkat çekilerek işsizliğin 6 milyonu aştığı ifade edildi.

Genel-İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan ayrıca 696 sayılı KHK ile oluşan kadro mağduriyetini dile getirerek 4 soru ve 4 talebi dile getirdi.

KAMU İŞÇİLERİNE EŞİT HAKLAR
İzmir’de 3 Ekim Çarşamba günü “Krizin Faturasını Emekçiler Ödemeyecek” talebiyle alanlara çıktık. DİSK/Genel-İş’e üye binlerce işçi belediye şirket işçisi, tüm kamu işçileri için eşit haklar talep etti. Kadro ve özgür toplu sözleşme hakkı istedi.

KADRO TALEBİNDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ
Remzi Çalışkan İzmir’de yaptığı konuşmasında 696 sayılı KHK yayımlandığı günden bugüne yapılan düzenlemenin eşitsiz olduğuna ve hakkaniyete uygun olmadığına dikkat çekti. Kadro talebinden vazgeçmeyeceklerini yineledi. Yaşanılan ekonomik krize ilişkin de açıklama yapan Çalışkan; enflasyon oranının son 15 yılın en yüksek seviyesinde olduğunu, temel tüketim maddelerinin fiyatının iki katına kadar çıktığını, alınan ücretlerin temel ihtiyaçları karşılamaya dahi yetmediğini belirterek, işçi ücretlerine enflasyon oranında yeniden yapılandırma istediklerini dile getirdi.

4 SORU 4 TALEP
DİSK/Genel-İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan 4 Soru 4 Talep iletti.

SORULAR:
1- Belediye hizmeti kamu hizmeti midir? Belediye hizmetlerinde çalışan işçi kardeşlerimiz neden kadrolu olarak belediyelere değil de belediye şirketlerine aktarılmıştır?

2- Belediye şirketleri sermayesinin yarıdan fazlası belediyeye, yani kamuya ait olan şirketlerse neden kamu işçilerinin yararlandığı ilave tediye hakkından belediye şirketlerine geçişi yapılan işçiler yararlanamazlar?

3- Anayasa ile garanti altına alınmış sendika, toplu iş sözleşmesi ve grev hakları neye dayanarak 30 Haziran 2020 tarihine kadar askıya alınabilmiştir?

4- İşçilerin bu haklarını askıya alarak ve ücret artışlarını 6 ayda bir yüzde 4 artışla sınırlayarak işçilere verilen kadronun ne gibi bir anlamı vardır?

TALEPLER:
1- 5393 sayılı Belediye Kanunu’ndaki norm kadro sınırlamalarını kaldırın. Kaldırın ki belediyeler belediye şirketlerine geçişi yapılan işçileri kadroya alabilsin.

2- İlave tediye ödemeleri belediye şirketlerine geçişi yapılan işçilere derhal yapılmalıdır; bu ödemenin yapılabilmesi için 6772 sayılı Kanunda bir değişiklik yapmaya gerek yok. Birinci madde günün şartlarında yorumlanarak bile bu ödemenin yapılması mümkündür diyoruz.

3- Kamuya geçişi yapılan işçiler için KHK ile getirilen sendikal hak kısıtlamaları kaldırılmalı; işçi sendikaları 6356 sayılı Kanun’a göre özgür toplu sözleşme sürecini işletmeye başlamalıdır.

4- Bu süreçte işçilerin ücretine YHK kararı ile yapılan yüzde 4 artışa ek olarak ücretler en azından Hazine ve Maliye Bakanı tarafından ilan edilen 2018 enflasyon tahmini kadar yani yüzde 20,8 oranında artırılmalıdır. Asgari ücret enflasyon oranında arttırılmalıdır.

TÜRKİYENİN EN AKTİF TAŞERON SAYFASI --->>> TIKLAYINIZ

TÜRKİYENİN EN AKTİF TAŞERON GRUBU --->>> TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.